Ситуація в зоні АТО. російські окупанти 73 рази застосовували зброю проти українських захисників

Ситуація в зоні АТО. російські окупанти 73 рази застосовували зброю проти українських захисників


Зведення прес-центру штабу АТО станом на 6.00 19 серпня 2016 року:

Ситуація у зоні проведення АТО залишається неспокійною, проте контрольованою. Минулої доби російські окупанти 73 рази застосовували зброю проти українських захисників.

Найбільше, 38 обстрілів, зафіксовано на Донецькому напрямку. Заборонену Мінськими угодами артилерію 152 мм калібру противник застосував по позиціях у Троїцькому та Семигір’ю, під обстріли 122 мм калібром потрапили Луганське та Ленінське. На ділянці Торецьк - Авдіївка протягом доби ворог вів обстріли з мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У Новоселівці, Новгородському, Верхньоторецькому та Луганському окупанти застосували БМП, поблизу Троїцького - танк.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 23 випадки ведення вогню супротивником. Зокрема, ще до світанку російські окупаційні війська з гаубічної артилерії 122 калібру обстріляли опорні пункти сил АТО в Мирному. Мар’їнка, Павлопіль та Красногорівка потрапили під вогонь мінометів та гранатометів. По позиціях у Новотроїцькому та Широкиному противник застосував гранатомети та кулемети великого калібру. Поблизу Широкиного, Мар’їнки та Талаківки ворог задіяв бронетехніку. Ворожа ДРГ відкинута в районі Богданівки. Поблизу Новотроїцького активізувався снайпер.

На Луганському напрямку артилерійським вогнем 122 мм калібру противник накривав Новозванівку та Калинове-Попасне. По позиціях в Золотому ворожий вогонь відкривався з 120 мм мінометів та автоматичних станкових гранатометів. Поблизу Новоолександрівки, Новотроїцького, Попасної, Кримського та Золотого ворог відкривав здебільшого гранатометний вогонь. У Станиці Луганській збройні провокації тривали з застосуванням гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру, а у Новозванівці – стрілецької зброї.

Знову активізувалась повітряна розвідка противника, за добу зафіксовано сім прольотів БПЛА над позиціями українських військових.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.