Ситуація в зоні АТО, ранок. російські окупаційні війська 75 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ

Ситуація в зоні АТО, ранок. російські окупаційні війська 75 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ


Зведення прес-центру штабу АТО станом на 6.00 31 серпня 2016 року:

Ситуація в зоні АТО активізувалась на всіх напрямках - російські окупаційні війська 75 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України. За добу було зафіксовано 24 випадки порушення режиму тиші на Донецькому, 25 на Маріупольському та 26 на Луганському напрямках.

На Донецькому напрямку на початку доби противник двічі застосував артилерійські установки по Новгородському. Із 120 мм мінометів ворог вів вогонь по позиціях у Верхньоторецькому та Пісках, з мінометів калібру 82 мм, гранатометів та великокаліберних кулеметів бив по захисниках Авдіївки, Луганського, Зайцевого та Пісків, у Світлодарську теж застосував міномети калібру 82 мм, а у Майорську гранатомети та стрілецьку зброю. У Луганському та Зайцевому супротивник задіяв бойові машини піхоти.

На Маріупольському напрямку окупанти також застосували важку зброю. Так, по укріпленнях в Карасногорівці на початку доби противник випустив з артилерійських установок понад п’ять десятків снарядів калібру 122 мм, а Широкине вже ввечері накрив півсотнею снарядів калібру 152 мм, пізніше здійснивши тут ще близько восьми десятків пострілів з БМП. Водяне, Гнутове та Лебединське були обстріляні зі 120 мм мінометів. Міномети калібру 82 мм, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю супротивник застосував по Широкиному, у Красногорівці, Талаківці та Тарамчуку теж відкривався мінометний вогонь. У Мар’їнці, окрім гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї, окупанти застосували БМП. До того ж у Мар’їнці та Гнутовому було зафіксовано снайперську активність.

На Луганщині важка артилерія задіювалась противником у Новозванівці та Новоолександрівці, тут ворог випустив майже пів сотні снарядів 152 мм калібру. Ще понад два з половиною десятки артилерійських снарядів калібру 122 мм використав по укріпленнях у Попасній. З мінометів, гранатометів та стрілецької зброї вогонь вівся у Новоолександрівці та Станиці Луганській, в районі Щастя та Жовтого супротивник відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм, гранатомети та кулемети задіяв у Новозванівці, Кримському та Золотому. У Жовтому до того ж активізувався снайпер.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.