​АТО: противник 43 рази обстріляв позиції ЗСУ. Втрат серед військових немає

Впродовж минулої доби противник 43 рази відкривав вогонь по позиціях українських захисників вздовж усієї лінії розмежування



Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 06.00 годину 17 травня 2017 року

Ситуація у зоні проведення АТО впродовж минулої доби суттєвих змін не зазнала - залишається складною, проте стабільною та контрольованою українськими воїнами. Російсько-терористичні війська продовжують обстрілювати позицій ЗС України, не гребують час від часу використовувати й міномети калібру 120-мм. Всього впродовж минулої доби противник 43 рази відкривав вогонь по позиціях українських захисників вздовж усієї лінії розмежування.

Приморський напрямок. Найгарячішими точками цього напрямку залишаються ділянки в районі населених пунктів Широкине, Водяне, Павлополь, Гнутове. Там бойовики ввечері обстрілювали наші позиції традиційно зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів. Біля Широкиного та Водяного бойовики також використовували озброєння БМП. Неподалік Павлополя - міномети калібру 82-мм. Обстрілював противник українських захисників й північніше: в районі Мар'їнки з великокаліберних кулеметів, біля Красногорівки - з 82-мм мінометів та протитанкового ракетного комплексу.

Донецький напрямок. Тут проросійські бандформування ввечері зосередили свій вогонь в районі Авдіївки. Її передмістя та деякі позиції південніше бойовики обстрілювали з заборонених Мінськими домовленостями 120-мм мінометів й озброєння танку. Одна ворожа міна калібру 120-мм знову влучила у житловий квартал Авдіївки. На щастя, цього разу ніхто з місцевих мешканців не постраждав. Біля Верхньоторецького противник бив з мінометів калібру 82-мм, гранатометів і стрілецької зброї. По українських воїнах поблизу Новолуганського бандити вели вогонь з озброєння БМП. А неподалік селища Травневе били з 120-мм мінометів.

Луганський напрямок. На цій ділянці фронту впродовж минулої доби зафіксовано 8 епізодів застосування бойовиками зброї. Тут противник вів вогонь зі 120-мм мінометів по наших укріпленнях поблизу Кримського, Трьохізбенки та Кряківки. Там же подекуди бойовики застосовували стрілецьку зброю, гранатомети і міномети калібру 82-мм. А один з опорних пунктів сил АТО неподалік Малинового був обстріляний ворогом зі стрілецької зброї.

Впродовж минулої доби втрат серед військовослужбовців ЗС України не було.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью враг продолжил атаковать нашу страну беспилотниками. В результате воздушного боя были сбиты все выпущенные вражеские «шахеды»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.