​Ситуація в АТО: 49 обстрілів, 8 поранених

Доба в АТО: російські бандформування 49 разів обстріляли позиції Збройних Сил України. 8 українських захисників зазнали поранень



Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 06.00 годину 28 травня 2017 року:

Минулої доби ситуація у районі проведення АТО суттєвих змін не зазнала. Оперативна обстановка залишається складною. Впродовж доби, 27 травня, російсько-терористичні бандформування 49 разів відкривали вогонь по підрозділах ЗС України, неодноразово використовуючи й важке артилерійське озброєння.

Приморський напрямок. Незаконні збройні формування 24 рази відкривали вогонь по позиціях сил АТО на цій ділянці фронту. Зокрема, ввечері бойовики двічі з заборонених Мінськими домовленостями 122-мм артилерійських систем, а також мінометів калібру 82-мм обстрілювали наші опорні пункти поблизу Павлополя. Неподалік, в районі Широкиного, Водяного, Лебединського, Чермалика та Гнутового, противник у темну пору доби продовжував вести вогонь по українських воїнах зі стрілецької зброї та гранатометів. Північніше, з напрямку тимчасово окупованого Докучаєвська, бойовики обстрілювали наші опорні пункти під Новотроїцьким з озброєння БМП та великокаліберних кулеметів. Також проросійські бандформування били з околиць Донецька по укріпленнях сил АТО на підступах до Мар'їнки з гранатометів різних модифікацій.

Донецький напрямок. На цій частині лінії зіткнення минулої доби відбулось 16 обстрілів з боку проросійських бойовиків. Після заходу сонця вони двічі обстрілювали наші позиції біля Троїцького з артилерії калібру 122-мм. Близько півсотні снарядів випустив ворог по наших позиціях на тій ділянці. Також застосування проросійськими бандформуваннями заборонених артилерійських систем, а саме 120-мм мінометів, було зафіксовано у передмісті Авдіївки. Там же противник бив по українських воїнах з мінометів калібру 82-мм та піхотного озброєння. Поблизу Зайцевого бандити здійснювали обстріли наших укріплень з озброєння бойових машин піхоти.

Луганський напрямок. Тут минулої доби зафіксовано 9 випадків застосування учасниками російсько-терористичних угруповань зброї, більшість з яких саме за темної пори доби. Близько 22.00 години бойовики з мінометів калібру 120-мм обстріляли наші позиції поблизу Новозванівки та Новоолександрівки. Біля Кримського противник бив з 82-мм мінометів. Там же, а також по оборонних укріпленнях ЗС України в районі Станиці Луганської, селищ Донець та Лобачеве, незаконні збройні формуванні відкривали вогонь зі стрілецької зброї різних калібрів та гранатометів.

У результаті бойових дій минулої доби 8 українських захисників зазнали поранень.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Ночь была очень неспокойная, 18 ударных дронов типа «шахед» применила рашистская федерация против нашей страны этой ночью

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.