​Минулої доби, за даними розвідки, знищено 2 та поранено 3 бойовика російсько-окупаційних військ

Упродовж минулої доби, 18 травня, на всій лінії зіткнення російсько-окупаційні війська продовжували випробовувати оборону наших військ на міцність



Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається складною. Упродовж минулої доби, 18 травня, на всій лінії зіткнення російсько-окупаційні війська продовжували випробовувати оборону наших військ на міцність. Противник 43 рази порушував режим припинення вогню, з них 10 разів застосовував артилерію калібру 152-мм та 122-мм та міномети 120-го та 82-го калібрів. Наші війська вели активну оборону та давали адекватну відповідь противнику.

На Горлівському напрямку відмічається активність противника в районах населених пунктів Зайцеве, Залізне. На Донецькому – Авдіївська промзона, Піски.

На Маріупольському напрямку наші захисники ведуть активні бойові дії в районі населених пунктів Водяне, Лебединське та Широкине.

За добу, що минула, втрат серед українських військовослужбовців немає.

У районі населеного пункту Торецьке було виявлено снайперську пару. Рішення на знищення противника прийняв сержант Валентин Костюк, який своїми сміливими та рішучими діями відвернув увагу снайперів на себе. Підлеглі Валентина Костюка вчасно виявили снайперську пару, яка вела вогонь по їхньому командиру. За мить, зосередженим вогнем відділення ворог був знищений. Жоден із військовослужбовців підрозділу не постраждав. За сміливі та рішучі дії Валентина Костюка представлено до державної нагороди.

Впродовж поточної доби активні бойові дії ведуть захисники Попасної, що на Луганському напрямку. Противник 11 разів вів прицільний вогонь по наших підрозділах. Двічі застосував артилерію та міномети. В ході нічного бою з диверсійно-розвідувальною групою противника на Луганському напрямку одного військовослужбовця було легко поранено.

За даними розвідки, знищено 2 та поранено 3 бойовика російсько-окупаційних військ.

Ситуація уздовж лінії зіткнення повністю контрольована Об’єднаними силами.

Вчора, 18 травня, в рамках проведення операції «Зброя та вибухівка» у громадянина, що перебуває у розшуку, як бойовик незаконного збройного формування так званої «ЛНР» вилучено цілий арсенал зброї та боєприпасів.

Обшук проведено спільними діями співробітників Національно поліції та Служби безпеки України зі складу Об’єднаних сил. За статтею «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» затриманого очікує суд та довготривале ув’язнення.

З метою недопущення вивозу зброї, боєприпасів та вибухових предметів на мирну територію України працівниками Національної поліції зі складу Об'єднаних сил із незаконного обігу вилучено 1 автомат АКС-74, 4 гранати – Ф-1, 8 гранат – РГД-5, 400 набоїв калібру 5.45, 100 набоїв калібру – 7.62.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі. За 18 травня на підконтрольну Україні територію прослідувало більше 20 тисяч осіб та близько 5 тисяч транспортних засобів.

За результатом спільної роботи Державної прикордонної служби та Державної фіскальної служби України, зі складу Об’єднаних сил виявлено контрабандного товару на суму близько 90 тисяч гривень.

Військовослужбовцями Державної прикордонної служби зі складу Об'єднаних сил, в лісосмузі, за 100 метрів від КПВВ «Майорське» виявлено 7 гранат РГД-5, запали до гранат, 3 детонатори, значна кількість набоїв калібру 7.62 міліметри. Боєприпаси передано представникам Державної служби надзвичайних ситуацій.

Впродовж вихідних днів забезпечувати громадський порядок на Донеччині будуть посилені наряди піших та автопатрулів, екіпажі патрульної поліції та військовослужбовці Національної гвардії України. Серед основних завдань правоохоронців – виявлення осіб, що мають причетність до самопроголошених республік, протидія вуличній злочинності, виявлення громадян, які перебувають у розшуку, вилучення наркотиків та миттєве реагування у разі будь-яких екстрених ситуацій.

Особливу увагу правоохоронців Командуванням Об’єднаних сил привернуто на необхідності вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки.

Військовослужбовцями Об’єднаних сил продовжується робота з надання гуманітарної допомоги жителям районів уздовж лінії розмежування, інших заходів з метою покращення їх життя.

За минулу добу за участю військовослужбовців Об’єднаних сил здійснено супровід ремонтної бригади до населеного пункту Троїцьке та забезпечено проведення ремонтно-відновлювальних робіт на пошкодженій внаслідок обстрілів лінії електропостачання, забезпечено доставку гуманітарної допомоги в район населеного пункту Новоселівка Друга.

Таким чином ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати визначені завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють в штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.