​У зоні проведення ООС двох наших військовослужбовців поранено

Залишається досить високою кількість мін та снарядів, які були випущені по наших позиціях. За минулу добу їх кількість перевищила 50 одиниць тільки на Маріупольському напрямку



Брифінг представника прес-центру Об'єднаних сил 19.06.2018 року:

Упродовж поточної доби, 18 червня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася контрольованою.

Противник продовжував відкривати прицільний вогонь по позиціях наших підрозділів, використовуючи при цьому заборонене озброєння. Кількість обстрілів та їх інтенсивність за минулу добу свідчать про провокативний та турбуючий їх характер. Відмічається також активне ведення розвідки противником передових позицій Об'єднаних сил, зокрема із застосуванням безпілотних літальних апаратів та засобів радіоелектронної розвідки.

У цілому, ситуація стабілізувалася на Луганському напрямку. Зафіксовано 1 обстріл позицій Об'єднаних сил в районі Новотошківського. Засобами розвідки виявлено вогонь із 82-мм міномету, вогнева позиція якого традиційно розміщувалася в житлових кварталах Голубівського. Вогонь у відповідь не відкривався. У наслідок дотримання заходів безпеки втрат серед особового складу немає.

Також до провокацій вогню у відповідь противник вдавався на Світлодарському напрямку, де відкривав вогонь зі 120-мм міномету, по позиціях Об'єднаних сил в районі Троїцького та Луганського. Особовий склад і озброєння втрат та пошкоджень не зазнали. Провокація бойовиків залишилася поза увагою.

Двічі, за минулу добу, ворог зі стрілецької зброї та гранатометів відкривав вогонь по захисниках Зайцевого та Південного, що на Горлівському напрямку. Для забезпечення режиму припинення вогню Об'єднані сили залучали чергові вогневі засоби на цьому напрямку. Внаслідок цього противник полишив спроби ведення вогню по наших підрозділах, втрат серед наших військ немає.

Цілком залишається контрольованою ситуація на Донецькому та Маріупольському напрямках, де протягом минулої доби противником було частково зменшено кількість обстрілів. Разом з тим, залишається досить високою кількість мін та снарядів, які були випущені по наших позиціях. Так, за минулу добу їх кількість перевищила 50 одиниць.

У районі Авдіївки противник вдався до ведення провокаційного вогню із застосуванням переважно стрілецької зброї, а в районі Опитного застосував 82-мм міномети. Внаслідок ведення вогню двох наших військовослужбовців було поранено. Для придушення вогневих засобів противника залучалося озброєння, яке дозволено Мінськими домовленостями.

У районі населених пунктів Мар’їнка та Красногорівка відмічено застосування великокаліберних кулеметів та снайперських пар противника. Завдяки вжитих заходів втрат серед наших військ немає.

У районі населених пунктів Старогнатівка та Чермалик для провокування вогню у відповідь противником було застосовано міномети 120-го та 82-го калібру. Завчасно проведеними заходами з розвідки та оповіщення втрат серед особового складу не допущено, вогонь у відповідь не відкривався.

Частково відмічається зменшення напруги на Маріупольському напрямку, де противник 8 разів відкривав вогонь по наших позиціях переважно зі стрілецької зброї та гранатометів. Двічі для ведення прицільного вогню залучав міномет 120-го калібру, вогнева позиція якого була відмічена посеред окупованого населеного пункту Саханка. Втрат серед особового складу на цьому напрямку немає.

Безпілотні літальні апарати для розвідки наших об’єктів противник намагався застосувати 7 разів. Найбільша їх активність відмічена на Северодонецькому, Бахмутському та Маріупольському напрямках. За уточненими даними розвідки, протягом 18 червня втрати противника склали – 5 пораненими. Знищено 1 одиницю БПМ та 1 автомобіль ворога.

Ніч поточної доби минула без загострення обстановки – ворог 4 рази порушував режим припинення вогню без застосування важкого озброєння. Втрат серед українських захисників немає.

Ситуація на лінії зіткнення повністю контролюється Об’єднаними силами. Підрозділи, що перебувають на передових позиціях, готові до виконання бойових завдань.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається без змін.

Вчора, у Бахмуті, до співробітників Національної поліції України прийшов місцевий мешканець, що мав зв’язки з окупаційною адміністрацією. Він добровільно здався українській владі, щоб отримати шанс на нове життя. У разі його непричетності до важких злочинів учаснику НЗФ буде гарантовано державою шанс на звільнення від кримінальної відповідальності.

Контрольно-пропускні пункти в’їзду – виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало майже 22 тисяч осіб та більше 5 тисяч транспортних засобів. 16 особам за різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Вчора, в ході реалізації оперативної інформації Державної прикордонної служби, спільно з представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил в Донецькій області, був встановлений громадянин України, у якого за місцем проживання виявлено та вилучено понад 800 одиниць набоїв різного калібру. За даним фактом на особу чекає покарання.

Вчора, в рамках стратегічної гуманітарної ініціативи командування Об'єднаних сил «Допомога Схід» відбулося перше відвантаження кілька десятків тон гуманітарної допомоги, яка прибула із Франції на Луганщину.

Дана програма була започаткована за ініціативи Командувача об'єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва та за підтримки Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. Одним з головних пріоритетів командування Об'єднаних сил є надання ефективної та різнопланової допомоги для осіб похилого віку, які знаходяться в прифронтовій зоні, і людей, які мають обмежені можливості.

Минулої доби військовослужбовцями Об’єднаних сил від волонтерів доставлено гуманітарну допомогу обласній загальноосвітній санаторній школі-інтернату м. Щастя та у район населеного пункту Новоселівка Друга. Здійснено супровід дітей із санаторно-оздоровчого центру соціальної реабілітації «Смарагдове місто» до населеного пункту Авдіївка.

Таким чином, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють в штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.