​На Маріупольському напрямку противник не знижує інтенсивності ведення вогню

За минулу добу противник 29 разів відкривав вогонь по наших позиціях, 5 разів при цьому застосовував артилерію та міномети. Найбільше обстрілів зафіксовано з 22-ї по 24-у годину



Брифінг представника прес-центру Об'єднаних сил 22.06.2018 року:

Упродовж поточної доби, 22 червня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася контрольованою.

Противник продовжував відкривати прицільний вогонь по позиціях наших підрозділів, використовуючи при цьому заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Всього за минулу добу противник 29 разів відкривав вогонь по наших позиціях, 5 разів при цьому застосовував артилерію та міномети. Найбільша інтенсивність обстрілів зафіксована з 22-ї по 24-у годину.

На Луганському напрямку найбільш загострена ситуація залишалася в районі населеного пункту Новотошківське, де противник для ведення вогню застосував міномети 120-го та 82-го калібру.

Відмічені окремі провокації в районі Південного та Зайцевого, що на Горлівському напрямку, де противник двічі відкривав вогонь зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів. При цьому основними об’єктами для ураження в населеному пункті Південне були приватні будівлі місцевих мешканців. Ворог продовжує систематично знищувати даний населений пункт. Об’єднаними силами для придушення вогню відкривався вогонь черговими вогневими засобами.

Також відмічено відкриття вогню противником по захисниках Троїцького. Вогонь вівся з застосуванням автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів.

У цілому ситуація на Північному напрямку залишається контрольованою, противник уникає активних дій. Однак продовжує відкривати прицільний вогонь по наших підрозділах із застосуванням мінометів та стрілецької зброї. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил на Північному напрямку немає.

На Донецькому та Маріупольському напрямках ситуація повністю контролюється Об’єднаними силами та не має ознак до погіршення. Провокації противника відмічені поблизу населених пунктів Авдіївка, Піски, Красногорівка та Мар’їнка, де ворог відкривав вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів, намагаючись провокувати Об'єднані сили на вогонь у відповідь.

За відсутності активних дій противника підрозділами Об'єднаних сил вогонь у відповідь не відкривався.

Під обстрілом бойовиків зі складу російсько-терористичних військ упродовж минулої доби опинилися також населені пункти Новогригорівка та Чермалик, де противник також застосував стрілецьку зброю та гранатомети.

По захисниках Старогнатівки ворог відкривав вогонь з 82-мм міномета. Об'єднані сили вели посилену розвідку та виконували заходи з безпеки, вогонь у відповідь не відкривали. Разом із тим, усі факти відкриття противником вогню були задокументовані та передані для вивчення міжнародним організаціям з безпеки.

Ситуація на Маріупольському напрямку змін не зазнала. Противник не знижує інтенсивності ведення вогню. Так, протягом минулої доби під вогнем окупантів опинилися передові підрозділи Об'єднаних сил в районі населених пунктів Гнутове, Павлополь, Лебединське та Широкіне, де ворог застосував автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а по околицях Водяного відкривав також вогонь зі 122-мм артилерії. У ході обстрілу одного військовослужбовця Об'єднаних сил було поранено. Для примушення противника до припинення вогню нашими підрозділами відкривався вогонь у відповідь зі зброї, яка не заборонена Мінськими домовленостями. Наразі відомо про трьох загиблих та трьох поранених бойовиків противника.

Ніч та ранок поточної доби минули без загострення. Ворог шість разів порушував режим припинення вогню, при цьому один раз застосував артилерію 122-го калібру по підрозділах Об'єднаних сил в районі Новотошківського. Втрат серед українських захисників немає.

Протягом 21-го червня відмічено 5 випадків використання противником безпілотних літальних апаратів, які намагалися вести розвідку на Северодонецькому, Попаснянському, Бахмутському, Авдіївському та Маріупольському напрямках.

Підрозділи на передових позиціях продовжують виконувати бойові завдання. Ситуація на лінії зіткнення повністю контролюється Об’єднаними силами.

У межах дозволених районів Об’єднаними силами нарощено заходи бойової підготовки. Протягом минулої доби виконувалися стрільби механізованими та танковими підрозділами, продовжувалися заходи підготовки до активних дій.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об'єднаних сил продовжує вживати заходів щодо виявлення та затримання осіб, причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей.

Вчора, 21 червня, співробітники Національної поліції України та спеціального підрозділу Державної прикордонної служби зі складу Об’єднаних сил затримали бойовика, який служив на передових позиціях у селищі Спартак під командуванням російських офіцерів. Житель окупованого Харцизька був викритий під час спроби потрапити на підконтрольну Україні територію, де він сподівався розпочати нове життя.

За фактом відкрито кримінальне провадження. Затриманому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Військовослужбовці Національної гвардії України спільно зі співробітниками Національної поліції України зі складу Об’єднаних сил, поблизу села Розквіт в Луганській області, виявили схрон боєприпасів. Всього було знайдено понад 60 вибухонебезпечних предметів. За цим фактом була внесена інформація до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Контрольно-пропускні пункти в’їзду – виїзду продовжують працювати у штатному режимі. За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 23 тисяч осіб та близько 3 тисяч транспортних засобів. 23-м особам відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Окрім цього, проводяться заходи щодо вдосконалення вишколу екіпажів кораблів загону морської охорони зі складу Об'єднаних Сил. Зокрема, особовий склад корабля «Донбас» BG-32 провів практичні артилерійські стрільби у визначеному районі Азовського моря.

Минулої доби військовослужбовцями Об’єднаних сил доставлено гуманітарну допомогу для жителів Травневого та Авдіївки.

Одним з пріоритетних напрямків діяльності залишається відновлення пошкоджених житлових фондів у населених пунктах, які найбільше постраждали від постійних обстрілів російсько-окупаційних сил. Зокрема, вчора представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій розпочали ремонтні роботи з відновлення приватного сектору Авдіївки.

Таким чином, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.