​Минулої доби ворог випустив по позиціях наших військ понад 40 мін та снарядів

Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил протягом минулої доби характеризувалася частковим зниженням напруження в наслідок зменшення кількості обстрілів наших позицій



Брифінг представника прес-центру ООС 17.08.2018 року:

Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил протягом минулої доби характеризувалася частковим зниженням напруження, в наслідок зменшення кількості обстрілів позицій Об'єднаних сил. Разом з тим, інтенсивність застосування мін та снарядів, які випускаються із забороненого Мінськими домовленостями озброєння, залишається на досить високому рівні й становить більше 40.

Також протягом минулої доби зафіксовано застосування противником реактивних систем залпового вогню. Незважаючи на це, ситуація залишається повністю контрольованою Об’єднаними силами.

Минулої доби російські окупаційні війська, всупереч мирних домовленостей, продовжували вести вогонь по наших позиціях із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих напрямках із озброєння бойових машин піхоти, мінометів та реактивних систем залпового вогню.

Всього за минулу добу, 16 серпня, противник 30 разів обстріляв позиції наших військ, у тому числі 5 разів із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

На Луганському напрямку зберігається напруга в районі населеного пункту Кримське. Де, використовуючи вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та мінометів калібром 82 мм, ворог продовжує намагання витіснити Об'єднані сили з зайнятої смуги забезпечення. Підрозділи що обороняються стійко утримують займані позиції. В ході виконання завдань застосовують усі наявні сили та засоби для стабілізації ситуації.

Втрат серед особового складу на цьому напрямку протягом минулої доби не допущено.

На Попаснянському напрямку протягом минулої доби зберігалася відносна тиша. Ворог вдався до однієї провокації з використанням великокаліберного кулемету. Вогонь вівся по наших позиціях в районі населеного пункту Новозванівка. Втрат на не допущено.

Зберігалася активність противника на Світлодарському напрямку. Під ворожим вогнем опинилися позиції Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Світлодарськ, Луганське та Новолуганське.

Як особливість, протягом минулої доби зафіксовано збільшення використання ворогом важкого озброєння на цьому напрямку. Так, після першої годин ночі у бік позицій Об'єднаних сил біля Світлодарська окупанти відкрили вогонь з РСЗВ «Град». Одночасно з цим, бойовики російсько-окупаційних військ застосовували міномет калібром 120 мм. Об'єднані сили вживали адекватних заходів, проте вогонь у відповідь з застосуванням реактивних систем не відкривали.

Упродовж дня на цьому ж напрямку окупанти також відкривали вогонь по захисниках Луганського та Новгородському із 82-мм мінометів. Окрім важкого озброєння також застосовувалися гранатомети та великокаліберні кулемети. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил на цьому напрямку не допущено. Для придушення усіх вогневих засобів противника вживалися адекватні заходи.

На Горлівському напрямку ворог двічі застосував 82-мм міномети по позиціях Об'єднаних сил в районі населеного пункту Новгородське. Напрямок ведення вогню та місце розташування вогневого засобу було вчасно виявлено. Вжитими заходами провокація була припинена.

Російські окупаційні війська продовжували обстрілювати позиції Об'єднаних сил на Донецькому напрямку. При цьому вжитими Об’єднаними силами заходами вдалося зменшити кількість та інтенсивність обстрілів противника, проте відмічені поодинокі випадки ведення вогню із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по наших укріпленнях біля Красногорівки, Мар'їнки та Новотроїцького. Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає.

Зберігається досить високою активність ворога на Маріупольському напрямку. При цьому протягом минулої доби застосування важкого озброєння не відмічено. Окупанти відкривали вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по захисниках Гнутового, Лебединського, Павлополя, Водяного та Широкиного. Об'єднані сили вживали адекватні заходи для збереження життя та здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України. Втрат серед особового складу немає.

Противник продовжує ведення розвідки позицій Об'єднаних сил. За добу засобами ППО зафіксовано 3 випадки застосування ворогом безпілотних літальних апаратів, два з яких ідентифіковано як «Орлан-10» російського виробництва. Один з яких перетнув лінію зіткнення та рухався у бік підконтрольної території. Чергові засоби ППО були приведені у боєготовність «Повна». Після підтвердження роботи безпілотника радіолокаційними засобами, ціль було знищено вогневим підрозділом протиповітряної оборони Об'єднаних сил.

Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ 11 разів відкривали вогонь по наших позиціях у районах населених пунктів Кримське, Павлопіль, Новозванівка, Новолуганське, Мар’їнка, Водяне, Лебединське та Широкине. Вогонь відкривався з озброєння бойових машин піхоти, стрілецької зброї та гранатометів.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається контрольованою. Відмічається висока інтенсивність застосування різного озброєння, у тому числі й важкого, на окремих напрямках.

Об'єднані сили повністю дотримуються взятих на себе зобов’язань та вживають заходи щодо збереження життя та здоров’я своїх військовослужбовців.

За даними розвідки, двоє окупантів дістали важких поранень.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об'єднаних сил проводить заходи щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин, затримання осіб причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей.

Протягом минулої доби з незаконного обігу вилучено 3 корпусу гранати Ф-1, 5 запалів УЗРГМ, 2 корпусу гранати РГД-5, 1 ВОГ-17, 1 ВОГ-25, 252 набої калібру 7.62, 5 набоїв калібру 9 мм, 112 набоїв калібру 5.45, 1 грам амфетаміну, 0.4 мл опію.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 25 тисяч осіб та більше 3 тисяч транспортних засобів. 41 особі з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Зокрема вчора на КПВВ «Новотроїцьке» прикордонний наряд та працівники ДФС зі складу Об'єднаних сил виявили в автомобілі громадянина України електричні та газові котли, які затриманий намагався провезти з ознаками контрабанди. Сума оцінки товару становить 25 тисяч гривень.

Крім того військовослужбовці Об'єднаних сил, від волонтерських організацій доставили інвалідні візки в Волноваський центр соціальних послуг.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.