​За минулу добу зафіксовано 18 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил

На Луганському напрямку ситуація залишається напруженою поблизу населеного пункту Кримське, де окупанти не полишають спроб відкинути позиції ОС від Бахмутської траси



Брифінг представника прес-центру ООС 22.09.2018 року:

Минулої доби ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил та зберігала напруження на Луганському напрямку поблизу населеного пункту Кримське та на Маріупольському напрямку.

Всього зафіксовано 18 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил, в тому числі й із застосуванням мінометів 82-го та 120-го калібру.

На Луганському напрямку залишається напруженою ситуація поблизу населеного пункту Кримське, де окупанти не полишають спроб відкинути позиції Об'єднаних сил від Бахмутської траси. Протягом минулої доби ворог відкривав вогонь в бік позицій Об’єднаних сил із застосуванням гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Внаслідок обстрілів отримали легкі поранення двоє військовослужбовців Збройних Сил України.

Підрозділи Об’єднаних сил, що обороняються на цьому напрямку, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватні заходи, в тому числі й превентивні.

На Попаснянському напрямку ворог проявляв активність в районі населеного пункту Троїцьке, де, використовуючи гранатомети та великокаліберні кулемети, вів прицільний вогонь по опорних пунктах Об'єднаних сил.

На Світлодарському та Горлівському напрямках російські окупаційні війська минулої доби дотримувались режиму припинення вогню.

На Донецькому напрямку окупанти минулої доби вели вогонь по позиціях Об'єднаних сил в районі населених пунктів Авдіївка та Мар'їнка. Важке озброєння не застосовувалося, для вогневих провокацій противник використовував гранатомети різних систем та стрілецьку зброю. Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил на Донецькому напрямку не допущено.

Не спадає напруження на Маріупольському напрямку, де протягом минулої доби противник відкривав вогонь по позиціях Об'єднаних сил, чотири рази – із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Російські окупаційні війська з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли позиції Об’єднаних сил в районі населених пунктів Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне та Широкине. В районі Гнутового, Водяного та Широкиного противник також застосував проти наших захисників міномети 120-го та 82-го калібру та озброєння бойових машин піхоти. Внаслідок обстрілів один наш захисник зазнав легких поранень. Ситуація на цьому напрямку залишається під контролем Об’єднаних сил.

Від початку поточної доби противник здійснив чотири обстріли позицій Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Кримське, Новотошківське, Павлопіль та Водяне. Проти наших захисників окупанти застосували гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

Загалом ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Незважаючи на досягнуті домовленості, ворог продовжує вести вогонь уздовж майже усієї лінії розмежування, в тому числі й із застосуванням важкого озброєння.

Об'єднані сили продовжують виконання бойових завдань в посиленому режимі. Підрозділи, які обороняються, у всіх випадках застосування вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

За уточненими даними розвідки, внаслідок порушення режиму припинення вогню одного окупанта було знищено, п’ятьох поранено.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об'єднаних сил проводить заходи щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин та осіб, причетних до незаконних збройних формувань, на території Донецької та Луганської областей.

Протягом доби правоохоронцями Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, було затримано 5 осіб, які причетні до незаконних збройних формувань. Також виявлено 4 факти незаконного поводження зі зброєю та 11 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало більше 23 тисяч осіб та майже 3 тисячі транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування з різних причин відмовлено 33 особам.

О 15.30 21 вересня 2018 року в КПВВ «Майорське» на виїзд до тимчасово окупованої території України на автомобілі прибув громадянин України. В ході проведення поглибленого огляду спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об'єднаних сил, у багажному відділенні та салоні автомобіля було виявлено комплектуючі до комп’ютерної техніки (материнські плати, відео карти, блоки живлення, принтер) та взуття в асортименті на загальну суму 24 416 грн. Товар та автомобіль вилучено представниками ДФС для прийняття правового рішення.

Протягом минулої доби у відповідності до рішення Командувача об'єднаних сил Сергія Наєва, військовослужбовцями зі складу Об'єднаних сил продовжується здійснення координації та супроводження виконання ремонтно-відновлювальних робіт у Луганській та Донецькій областях. В районі Станиці Луганської тривають ремонтні роботи на розподільчій мережі водогону «Станиця Луганська». У Красному Лимані супроводжується проведення аварійно-відновлювальних робіт на «Краснолиманському водозаборі». Поблизу населеного пункту Артема продовжуються аварійно-відновлювальні роботи на лініях електропередач Петрівського водозабору. У населеному пункті Авдіївка супроводжуються ремонтно-відновлювальні роботи дахів будинків мешканців, аварійно-відновлювальні роботи Південно-Донбаського водоводу.

Розпочалися відновлювальні роботи на пошкоджених електромережах північно-західної околиці населеного пункту Золоте-5.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.