​За минулу добу зафіксовано 37 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил

Минулої доби російські окупанти збільшили обстріли по наших підрозділах. Найбільш напруженою ситуація була на Світлодарському, Донецькому та Маріупольському напрямках



Брифінг представника прес-центру ООС 16.10.2018 року:

Минулої доби ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Противник збільшив вогневий вплив по наших підрозділах, у тому числі – із застосуванням важкого озброєння.

Всього зафіксовано 37 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил. Відмічено 9 застосувань мінометів із загальною витратою 53 міни. Найбільш напруженою була ситуація на Світлодарському, Донецькому та Маріупольському напрямках.

На Луганському напрямку противник вів вогонь по наших позиціях переважно зі стрілецької зброї. Об'єднані сили вживали адекватні заходи для припинення вогню противника. В ході вогневого зіткнення один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув.

На Попаснянському напрямку в районі населеного пункту Катеринівка окупанти обстріляли позиції українських захисників з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Втрат серед наших військовослужбовців немає, Об’єднані сили вживали необхідних заходів із припинення обстрілів з боку окупантів.

Окупанти продовжують створювати напружену ситуацію навколо населених пунктів на Світлодарському напрямку, поступово збільшуючи кількість прицільних обстрілів наших позицій, а також інтенсивність застосування важкого озброєння. Так, в районі населених пунктів Троїцьке, Луганське, Світлодарськ та Новолуганське російські окупаційні війська протягом минулої доби вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил з мінометів 120-го та 82-го калібрів. Поблизу Троїцького ворог застосував озброєння бойових машин піхоти, біля Луганського та Світлодарська – гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Підрозділи, що обороняються, за таких умов вимушені застосовувати чергові вогневі засоби для припинення ворожих обстрілів на цьому напрямку. Втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України не допущено.

Відмічено також намагання противника відновити бойові дії на Горлівському напрямку. Так, в районі Південного ворог застосував міномети 120-го калібру для провокування вогню у відповідь, проте, враховуючи безпосередньо близькість населених пунктів та житлових масивів, Об'єднані сили вогонь по вогневих засобах ворога, які розташовувалися у населеному пункті, не відкривали. Разом із тим напрямок стрільби та місце розташування вогневих засобів противника виявлено, задокументовано та передано до відповідних міжнародних організацій. Втрат серед наших військовослужбовців не допущено.

На Донецькому напрямку бойові дії велися у всій смузі. При цьому як особливість відмічається, що російські окупаційні війська намагаються відновити бойові дії в районі населеного пункту Піски. Так, вчора окупанти вели вогонь по оборонцях цього населеного пункту із застосуванням гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. В ході бойового зіткнення одного військовослужбовця Об'єднаних сил було поранено. Ситуація на Донецькому напрямку перебуває під повним контролем Об'єднаних сил.

Залишається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку. Російські окупаційні війська з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли позиції Об’єднаних сил в районі населених пунктів Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Талаківка, Водяне, Лебединське та Широкине. Поблизу Гнутового ворог застосував міномети 82-го калібру, в районі Талаківки – міномети калібру 120 мм. Внаслідок обстрілів отримали поранення двоє наших військовослужбовців. Ситуація на Приазов’ї залишається під контролем Об’єднаних сил.

Від початку поточної доби противник із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї тричі обстріляв позиції Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Новозванівка, Піски та Павлопіль. Обстріл в районі населеного пункту Піски носив провокативний характер і мав на меті спровокувати підрозділи, що обороняються, на вогонь і відповідь. Командування Об'єднаних сил вживає необхідних заходів щодо недопущення поновлення бойових дій в районі цього населеного пункту. Важке озброєння не застосовувалося. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.

Загалом ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Підрозділи Об'єднаних сил продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

За уточненими даними розвідки, минулої доби двох окупантів знищено, ще шістьох поранено.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 3-х осіб, причетних до незаконних збройних формувань, виявлено 3 факти незаконного поводження зі зброєю та 12 фактів незаконного обігу наркотичних засобів. Також зафіксовано 27 адміністративних правопорушень.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало майже 20 тисяч осіб та близько 2,5 тисяч транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування з різних причин відмовлено 29-ти особам.

О 16:50 15 жовтня на КПВВ «Мар'їнка» на виїзд до тимчасово окупованої території України прибув транспортний засіб під керуванням громадянина України. Під час проведення поглибленого огляду транспортного засобу громадянина прикордонним нарядом спільно з представниками Державної фіскальної служби України зі складу Об'єднаних сил серед особистих речей в салоні автомобіля було виявлено косметичні засоби в асортименті та планшет на загальну суму 35 865 гривень.

Українською стороною СЦКК здійснено координацію та супроводження виконання ремонту дахів у житлових будинках в Авдіївці. Забезпечено функціонування Донецької фільтрувальної станції.

Крім того, забезпечено дотримання режиму припинення вогню під час проведення ремонтних робіт на території Айдарської насосної станції та на електромережах в районах населених пунктів Донецький, Калинове, Золоте-5 та Берегове.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.