​За минулу добу зафіксовано 19 обстрілів позицій Об'єднаних сил

Минулої доби вдалося зменшити кількість обстрілів позицій Об’єднаних сил. Відмічалось також зменшення інтенсивності застосування російськими окупантами важкого озброєння



Брифінг представника прес-центру ООС 17.10.2018 року:

Минулої доби ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Внаслідок вжитих заходів протягом минулої доби вдалося зменшити кількість обстрілів наших позицій майже наполовину. Відмічається також зменшення інтенсивності застосування ворогом важкого озброєння, проте цілком уникнути застосування мінометів не вдалось.

Всього зафіксовано 19 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил. Противник тричі застосовував міномети із загальною витратою 26 мін. Найбільш напруженою була ситуація на Донецькому та Маріупольському напрямках.

На Луганському напрямку противник в черговий раз відкривав вогонь по ділянці розведення поблизу Станиці Луганської. Вогонь вівся із застосуванням стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів. Втрат серед наших військовослужбовців немає.

На Попаснянському напрямку провокація окупантів відмічена в районі населеного пункту Новозванівка, де російсько-окупаційні війська обстріляли позиції наших захисників із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає.

Відмічається деяке зниження напруження на Світлодарському напрямку, де протягом доби зафіксовано один обстріл противником із застосуванням мінометів 120-го та 82-го калібрів в районі населеного пункту Луганське. Втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України не допущено.

На Горлівському напрямку противник минулої доби вогневих провокацій не влаштовував.

На Донецькому напрямку бойові дії велися на підступах до населених пунктів Піски, Мар’їнка, Березове та Чермалик. Важке озброєння не застосовувалося, проте інтенсивність застосування великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї була досить високою. Незважаючи на вжиті заходи, російсько-окупаційні війська продовжували вести вогонь по околицях населеного пункту Піски. Об'єднані сили посилили заходи з розвідки та безпеки і продовжують вживати заходів щодо недопущення поновлення бойових дій в районі цього населеного пункту. Найбільш напружена ситуація на Донецькому напрямку була в районі населеного пункту Мар'їнка, де на околицях велись бойові дії із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів. Внаслідок ведення бойових дій двоє військовослужбовців Об'єднаних сил загинули, один воїн отримав поранення. Об’єднані сили вживали необхідних заходів, у тому числі – й активної протидії роботі ворожих снайперів. Внаслідок застосування окремих елементів контрснайперської боротьби діяльність снайперських пар противника була припинена.

Залишається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку. Російські окупаційні війська з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли позиції Об’єднаних сил в районі населених пунктів Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине. Поблизу Водяного ворог застосував міномети 120-го калібру. Втрат серед наших військовослужбовців не допущено. Ситуація на Приазов’ї залишається під контролем Об’єднаних сил.

Від початку поточної доби противник із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї двічі обстріляв позиції Об'єднаних сил – в районі населених пунктів Гнутове та Лебединське. Важке озброєння не застосовувалося. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.

Загалом ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Протягом минулої доби внаслідок вжитих заходів кількість обстрілів та інтенсивність застосування важкого озброєння вдалося суттєво зменшити, проте на фоні унеможливлення застосування важкого озброєння окупанти збільшили інтенсивність ведення вогню зі стрілецької зброї, а також намагалися активізувати діяльність снайперських пар. Об'єднані сили вживали активних контрснайперських заходів, внаслідок чого діяльність ворожих снайперів була припинена. Підрозділи Об'єднаних сил продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

За уточненими даними розвідки, минулої доби трьох окупантів знищено, ще двох поранено.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 3-ох осіб, причетних до незаконних збройних формувань, виявлено 12 фактів незаконного поводження зі зброєю та 8 фактів незаконного обігу наркотичних засобів. Також зафіксовано 30 адміністративних правопорушень.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало близько 25 тисяч осіб та майже 3 тисячі транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування з різних причин відмовлено 31-ій особі.

О 15:15 16 жовтня на КПВВ «Майорське» на вихід до тимчасово окупованої території України прибув громадянин України. Під час здійснення контрольно-перевірочних заходів прикордонним нарядом спільно з представниками Державної фіскальної служби України зі складу Об'єднаних сил серед особистих речей із ознаками приховування було виявлено комп'ютерні комплектуючі на загальну суму 27 720 гривень.

Українською стороною Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін спільно з СММ ОБСЄ здійснено координацію та супроводження виконання ремонтно-відновлювальних робіт дахів будинків мешканців та забезпечення функціонування Донецької фільтрувальної станції, забезпечено проведення огляду та виконання ремонтних робіт свердловин Петрівського водозабору в населеному пункті Артема та здійснено супровід аварійно-відновлювальних робіт на шламонакопичувачі Торецького фенольного заводу.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.