​За минулу добу зафіксовано 16 випадків ведення прицільного вогню по позиціях Об'єднаних сил

Минулої доби найбільш напруженою була ситуація на Попаснянському та Маріупольському напрямках. У ході бойових дій на Приазов'ї поранення отримав один український боєць



Брифінг представника прес-центру ООС 15.11.2018 року:

14 листопада ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Кількість обстрілів у порівнянні з минулою добою суттєво не збільшилась. Проте, у порушення досягнутих домовленостей, противник продовжив застосування важкого озброєння.

Всього зафіксовано 16 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил. Відмічено 5 застосувань мінометів із загальною витратою 37 мін. Найбільш напруженою була ситуація на Попаснянському та Маріупольському напрямках.

На Луганському напрямку противник тричі застосував міномети калібру 82 мм - в районах населених пунктів Щастя, Старий Айдар і Кримське. Окрім того, біля Кримського противник вів прицільний вогонь по наших позиціях із гранатометів, озброєння бойових машин піхоти та великокаліберних кулеметів. Ситуація на напрямку утримується під контролем наших підрозділів. Втрат немає.

Протягом минулої доби відмічається чергова спроба російсько-окупаційних військ відновити бойові дії у районі населеного пункту Золоте-4. Так, тричі за минулу добу, точилися бойові дії навколо хутора Вільний. Окупанти відкривали прицільний вогонь з мінометів 82-го калібру, озброєння БМП, зенітної установки ЗУ-23-2, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Підрозділи Об'єднаних сил вживають заходів щодо недопущення ескалації конфлікту в цьому районі, разом з тим, з метою збереження життя та здоров'я військовослужбовців Об'єднаних сил, діяли адекватно ситуації. Втрат серед особового складу на Попаснянському напрямку не допущено.

На Світлодарському та Горлівському напрямках минулої доби порушень режиму припинення вогню не було.

На Донецькому напрямку ворожих обстрілів з важкого озброєння на зафіксовано. У районі населених пунктів Новоселівка Друга та Красногорівка російські окупаційні війська вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил з гранатометів, а поблизу Пісків - з великокаліберних кулеметів. Неподалік Верхньоторецького, загарбники, окрім того, застосували стрілецьку зброю. Підрозділи, що обороняються, вживали заходів щодо припинення ворожих обстрілів. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Залишається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку. Російські окупаційні війська з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли позиції наших військ в районах населених пунктів Гранітне, Павлопіль, Гнутове та Лебединське. Ситуація на цьому напрямку залишається під контролем Об’єднаних сил. У ході бойових дій на Приазов'ї поранення отримав один військовослужбовець Об’єднаних сил.

15 листопада ворог активізувався на Горлівському напрямку. Вночі, користуючись відсутністю спостерігачів СММ ОБСЄ, окупанти застосували міномети калібру 82 та 120 мм по позиціях Об'єднаних сил у районах населених пунктів Шуми та Південне. У ході обстрілу втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил та цивільних осіб не допущено, проте повністю знищено два житлових будинки мирних жителів Південного. Вогневі позиції окупантів, як і зазвичай, були розташовані посеред житлових кварталів Горлівки. Об’єднані сили вогонь по населених пунктах не відкривали, проте випадок застосування противником забороненої зброї та ведення вогню під прикриттям мирних жителів задокументований, усі матеріали передані до міжнародних організацій, які здійснюють судову діяльність у сфері військових злочинів.

Загалом, ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Противник продовжував вести прицільні обстріли наших позицій зі стрілецької зброї, гранатометів та, частково, із застосуванням забороненого озброєння. Російсько-окупаційні війська зосередили основні вогневі зусилля на Луганському та Попаснянському напрямках. Стабільно напружена, але повністю контрольована ситуація зберігається на Приазов'ї.

За даними розвідки, протягом минулої доби трьох російських окупантів було знищено, ще троє загарбників - отримали поранення.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, для перевірки затримано 5 осіб, причетних до незаконних збройних формувань, виявлено 9 фактів незаконного обігу наркотичних засобів та 1 факт незаконного поводження зі зброєю. Також зафіксовано 43 адміністративних правопорушення.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію та з неї прослідувало майже 41 тисяча осіб та понад 5 тисяч транспортних засобів. Відмовлено в пропуску через лінію розмежування з різних причин 13-и особам. В ході здійснення контрольних заходів, виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму майже 45 тисяч гривень. Виявлено три факти використання підроблених документів та один факт використання документів, виданих окупаційною владою. Зафіксовано дві спроби надання неправомірної вигоди прикордонному наряду. Також, в КПВВ, виконано 79 доручень уповноважених державних органів.

Українська сторона СЦКК, спільно з СММ ОБСЕ, продовжують виконання ремонтно-відновлювальних робіт на критичних об’єктах цивільної інфраструктури Донбасу.

Протягом 14 листопада у Мар'їнці тривали ремонтно-відновлювальні роботи на дахах житлових будинків, які були пошкоджені внаслідок обстрілів російських найманців. Також, в цьому населеному пункті проведений технічний огляд та ремонтні роботи газопроводу середнього тиску.

На водогоні у Зайцевому усунена аварія труби. Продовжувалися ремонтні роботи на лініях електропередач свердловин Петрівського водозабору.

В Авдіївці тривали планові роботи на Донецькій фільтрувальній станції, а також забезпечувався безпечний проїзд працівників робочої зміни до ДФС і назад.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична ситуація залишається стабільною.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.