​За минулу добу окупанти 7 разів порушили режим припинення вогню

Минулої доби найбільша напруженість відзначалася на Луганському та Світлодарському напрямках. У ході бойових дій один військовослужбовець ЗСУ зазнав смертельних поранень



Брифінг представника пресс-центру ООС 25.11.2018 року:

Минулої доби ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Найбільша напруженість відзначається на Луганському та Світлодарському напрямках. У ході обстрілів російські окупаційні війська 2 рази застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Всього, 24 листопада, окупанти 7 разів порушили режим припинення вогню, в тому числі й із застосуванням мінометів 120-го та 82-го калібру, з загальною витратою 21 міна.

На Луганському напрямку загарбники відкривали зосереджений вогонь з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів по позиціях Об'єднаних сил в районі Кримського. Об'єднані сили вживали адекватних заходів - у ході бойових дій, втрат серед особового складу не допущено.

На Попаснянському напрямку противник продовжує вести вогонь неподалік хутора Вільного. Обстріли окупанти здійснюють з житлових кварталів населеного пункту Золоте-5. Діючи адекватно ситуації, командири підрозділів, що обороняються, втрат серед особового складу та цивільних осіб не допустили.

Поблизу Новолуганського наші опорні пункти піддалися вогневому впливу з мінометів калібру 120 мм. Об'єднані сили адекватно відповідали на вогонь противника. Внаслідок бойових дій на Світлодарському напрямку жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не постраждав.

На Донецькому напрямку інтенсивність використання ворогом великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї була досить високою. Зосереджений вогонь окупанти відкривали у районі Красногорівки. Об'єднані сили рішуче діяли на подавлення вогневих засобів противника. У ході бойових дій смертельного поранення зазнав один військовослужбовець Збройних сил України.

На Маріупольському напрямку, попри зменшення кількості обстрілів, зберігається напруження. Російсько-окупаційні війська з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів вели вогонь по наших оборонних укріпленнях в районі Лебединського. Втрат серед українських військовослужбовців на Приазов'ї не допущено.

Об'єднані сили дотримуються взятих зобов’язань і виконують бойові завдання у суворій відповідності до чинного законодавства та норм міжнародного гуманітарного права. Проте, для захисту життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення й надалі вживатимуть рішучих заходів.

Сьогодні, 25 листопада, зі стрілецької зброї окупанти вели вогонь у районі Попасної, а міномети калібру 82 мм - застосували неподалік Водяного. В ході бойових дій жоден військовослужбовець не постраждав.

Загалом, ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Противник продовжує розповсюдження фейкових новин з метою дискредитації Об'єднаних сил та залякування цивільного населення на окупованих територіях. Незважаючи на будь-які мирні угоди, для дестабілізації та підтримання конфлікту, окупанти продовжують ведення обстрілів наших укріплень з житлових кварталів захоплених населених пунктів, в тому числі з забороненої зброї.

Об'єднані сили виконують бойові завдання у посиленому режимі, ведуть активну розвідку та удосконалюють оборонні укріплення. У всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

За уточненими даними розвідки, протягом минулої доби двох російських окупантів було знищено, ще три бойовики збройних формувань російської федерації отримали поранення.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями зі складу Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 6 осіб, причетних до незаконних збройних формувань, виявлено 36 адміністративних правопорушень.

Територіальними органами та підрозділами Національної поліції на території Донецької та Луганської областей розкрито:

- два вбивства;

- одне тяжке тілесне ушкодження;

- 6 крадіжок;

- 5 фактів незаконного обігу зброї;

- 2 факти незаконного обігу наркотичних засобів.

Під час забезпечення публічного порядку припинено 563 адміністративних правопорушення. Також виявлено 195 адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху.

Із незаконного обігу, протягом минулої доби, вилучено 34 набої різних калібрів, гранату РГН з запалом та 5 грамів наркотичних речовин.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 17 тисяч осіб та майже 2,6 тисяч транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 45-и особам. Також, виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму понад 210 тисяч гривень. Окрім того, в КПВВ, виконано 77 доручень уповноважених державних органів.

Українська сторона СЦКК повідомляє, що відповідно до звіту СММ ОБСЕ, опублікованого 24.11.2018, зафіксовані чергові обмеження свободи пересування, заборона доступу та інші перешкоди у виконанні мандата СММ на Донецькому напрямку. Так, озброєні найманці російсько-окупаційних військ знову відмовили членам патруля Місії у проїзді через блокпост поблизу Лозового та у мікрорайоні Трудівський Петровського району Донецька, посилаючись на «накази від командування» і «вибухові роботи».

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції стабільна. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.