​Минулої доби окупанти 10 разів обстріляли наші позиції

Відзначалося напруження на Маріупольському напрямку. По позиціях наших військових в районі населеного пункту Чермалик противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем



Брифінг представника прес-центру Об’єднаних сил 15.12.2018 року:

Минулої доби обстановка в районі проведення операції загострилася, втім, залишалася цілком контрольованою Об'єднаними силами. Найбільша напруженість відзначається на Попаснянському напрямку. В ході обстрілів російські окупаційні війська 2 рази застосували заборонене Мінськими угодами озброєння.

Всього, протягом 14 грудня, окупанти 10 разів порушили режим припинення вогню, зокрема, із застосуванням мінометів 82-го калібрів з загальною витратою 38 мін.

Ворог відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм неподалік населеного пункту Хутір Вільний на Попаснянському напрямку та в районі міста Світлодарськ.

Позиції наших військ піддалися вогневому впливу з БМП -2, зенітної установки ЗУ-23-2, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї поблизу населених пунктів Мар'їнка, Піски, Старогнатівка, Первомайське на Донецькому напрямку.

Відзначається напруження на Маріупольському напрямку. По позиціях наших військових в районі населеного пункту Чермалик противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також в районі населеного пункту Гнутове зафіксовано роботу снайпера.

Внаслідок бойових дій в районі населеного пункту Піски на Донецькому напрямку отримав легке поранення однин військовослужбовець Об'єднаних сил.

У відповідь на загострення ситуації на лінії зіткнення та у прифронтових населених пунктах Об’єднані сили вживають рішучих заходів щодо припинення ворожих провокацій, захисту життя та здоров’я особового складу і цивільного населення. За даними розвідки, 14 грудня двох окупанти зі складу збройних формувань російської федерації було знищено.

Ситуація на лінії зіткнення є повністю контрольованою.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань ООС залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями зі складу Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 3-х осіб, причетних до незаконних збройних формувань, та виявлено 45 адміністративних правопорушень.

Територіальними органами і підрозділами Національної поліції на території Донецької та Луганської областей розкрито:

- 9 крадіжок;
- 4 факти незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами;
- 5 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Під час забезпечення публічного порядку припинено 395 адміністративних правопорушень. Також виявлено 166 адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху.

Із незаконного обігу, протягом минулої доби, вилучено 2 рушниці калібру 5,6 мм., 25 набоїв калібру 5,45 мм.,45 набоїв калібру 7,62 мм.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день, на підконтрольну Україні територію та з неї, прослідувало понад сорок тисяч осіб та 4852 транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 39 особам. Окрім того, в КПВВ виконано 77 доручень уповноважених державних органів.

Українською стороною СЦКК, у взаємодії з СММ ОБСЄ, протягом 14 грудня забезпечувався безпечний проїзд працівників робочої зміни до ДФС і зворотно.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.