​За минулу добу окупанти 7 разів обстріляли позиції наших військ

Минулої доби активність російських окупантів відзначалася на Донецькому напрямку. Внаслідок бойових дій на лінії зіткнення жоден український військовий не постраждав



Брифінг представника Об'єднаних сил 17.12.2018 року:

17 грудня ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Кількість обстрілів у порівнянні з минулою добою дещо знизилась. Активність ворога відзначається на Донецькому напрямку. У ході обстрілів російські окупаційні війська не застосували заборонене Мінськими угодами озброєння.

Всього, протягом 17 грудня, окупанти 7 разів порушили режим припинення вогню.

Позиції наших військ піддалися вогневому впливу з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї біля населеного пункту Кримське на Луганському напрямку, в районі населеного пункту Луганське на Світлодарському напрямку, в районі населених пунктів Мар'їнка, Тарамчук, Славне - на Донецькому напрямку, а також в районі селища Гнутове на Маріупольському напрямку.

Внаслідок бойових дій жоден український військовий не постраждав.

У разі загострення ситуації на лінії зіткнення та у прифронтових населених пунктах Об’єднані сили готові вжити рішучих заходів щодо припинення ворожих провокацій, захисту життя та здоров’я особового складу і цивільного населення. За даними розвідки, 17 грудня одного окупанта зі складу збройних формувань російської федерації було знищено та 4 поранено.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань ООС залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями зі складу Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 11 осіб, причетних до незаконних збройних формувань та виявлено 24 адміністративні правопорушення.

Територіальними органами і підрозділами Національної поліції на території Донецької та Луганської областей розкрито:

- 1 вбивство;
- 1 тяжке тілесне ушкодження;
- 1 грабіж;
- 6 крадіжок;
- 4 факти незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами;
- 6 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Під час забезпечення публічного порядку припинено 413 адміністративних правопорушень. Також виявлено 257 адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху.

Із незаконного обігу, протягом минулої доби, вилучено 2 гранати Ф-1, 1 граната ГРН, 9 набоїв калібру 9 мм., 2 набої калібру 5,45 мм., 28 набоїв калібру 7,62 мм., понад 60 грам канабісу.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію та з неї прослідувало тридцять сім тисяч осіб та 4477 транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 29 особам. Окрім того, в КПВВ виконано 64 доручень уповноважених державних органів. Також виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму понад 22 тисячі гривень.

Прикордонниками зі складу Об'єднаних сил зафіксовано факт використання свідоцтва про реєстрацію автомобіля, видане окупаційною адміністрацією рф, та часткову підробку паспортного документу у громадянина України.

Українською стороною СЦКК, у взаємодії з СММ ОБСЄ, протягом 17 грудня забезпечувався безпечний проїзд працівників робочої зміни до ДФС і зворотно.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.