​За минулу добу противник 7 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил

Ворог вів прицільні обстріли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, мінометів калібру 120 мм та 82 мм на Луганському напрямку



Брифінг представника Об'єднаних сил 22.12.2018 року:

Минулої доби ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Кількість обстрілів у порівнянні з минулою добою дещо знизилась. Найбільш напруженою була ситуація на Луганському напрямку.

Всього за минулу добу, 21 грудня, противник 7 разів обстріляв позиції наших військ. В ході обстрілів, російські окупаційні війська 3 рази застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння з загальною витратою 21 міна.

Зокрема, ворог здійснив прицільні обстріли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, мінометів калібру 120 мм та 82 мм в районі населених пункту Кримське та з мінометів калібру 82 мм поблизу селища Новотошківське на Луганському напрямку.

Під час вогневих провокацій проти підрозділів Об’єднаних сил опорні пункти наших військ були обстріляні з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі населеного пункту Новомихайлівка - на Донецькому напрямку.

На Маріупольському напрямку поблизу населених пунктів Чермалик, Лебединське, Гнутове ворог вів прицільний вогонь по позиціях наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Внаслідок бойових дій жоден український військовий не постраждав.

Об'єднані сили продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, удосконалюють оборонні укріплення, ведуть активну розвідку. У всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

За даними розвідки, 21 грудня чотирьох окупантів зі складу збройних формувань російської федерації знищено та трьох поранено.

Криміногенна ситуація в районі операції Об'єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями зі складу Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 8 осіб, причетних до незаконних збройних формувань та виявлено 31 адміністративне правопорушень.

Територіальними органами і підрозділами Національної поліції на території Донецької та Луганської областей розкрито:

- 1 тяжке тілесне ушкодження;
- 11 крадіжок;
- 7 фактів незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами;
- 6 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Під час забезпечення публічного порядку припинено 433 адміністративні правопорушення. Також виявлено 277 адміністративні правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху.

Із незаконного обігу, протягом минулої доби, вилучено: 1 карабін калібру 7,62 мм., 1 пістолет калібру 9 мм; 1 автомат АКМ калібру 7,62 мм., 1 револьвер калібру 9 мм., 2 металеві ножі, 377 набоїв калібру 5,45 мм., 367 набоїв калібру 7,62 мм., 5 гранат РГД-5, 2 сигнальні ракети, 1 протипіхотну міну МОН-50, 1 граната ВОГ-17, 2 гранати ВОГ-25, 600 грам тротилу, майже 2,5 кг пороху.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день, на підконтрольну Україні територію та з неї, прослідувало понад п'ятдесят п’ять тисячі осіб та 6226 транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 38 особам. Окрім того, в КПВВ виконано 127 доручення уповноважених державних органів. Також, виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму понад 40 тисяч гривень.

Українською стороною СЦКК, у взаємодії з СММ ОБСЄ, протягом 21 грудня забезпечувався безпечний проїзд працівників робочої зміни до ДФС і зворотно.

Завершено ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації місцевого рівня, що сталася у результаті зупинки подачі води Горлівською фільтрувальною станцією по водогону «Горлівка – Торецьк» внаслідок його прориву.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Ситуация на фронте за истекшие 2 дня остается более-менее стабильна. Есть критические моменты на отдельных направлениях

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.