​Учора російські окупанти 12 разів обстріляли позиції наших військ

Порівняно з минулою добою, обстановка в районі проведення операції ОС дещо загострилася. І передусім – зважаючи на збільшення випадків застосування важкого озброєння



Брифінг представника прес-центру Об'єднаних сил 12.02.2019 року:

Порівняно з минулою добою, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил дещо загострилася. І передусім – зважаючи на збільшення випадків застосування важкого озброєння. Так, вчора російські окупанти 12 разів обстріляли позиції наших військ, і вісім із цих обстрілів відбулись із застосуванням мінометів калібру 120 та 82 мм, які заборонені Мінськими домовленостями.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід» обстріли позицій наших захисників велися:

у районі населеного пункту ГНУТОВЕ, з території тимчасово окупованого села ЗАЇЧЕНКО – з мінометів калібру 120 мм та, двічі, з мінометів калібру 82 мм;

у районі села ПІСКИ, з тимчасово окупованого села ВЕСЕЛЕ та з території ВОЛЬВО-ЦЕНТРУ, що в окупованому ДОНЕЦЬКУ – з мінометів калібру 120 мм і, двічі, з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

у районі села ПАВЛОПІЛЬ, з тимчасово окупованих населених пунктів УКРАЇНСЬКЕ та ШЕВЧЕНКО – з мінометів 82-го калібру, автоматичних станкових гранатометів, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник обстріляв наші позиції:

у районі селища НОВОТОШКІВСЬКЕ, з тимчасово окупованого населеного пункту ДОНЕЦЬКИЙ, двічі – з мінометів калібру 82 мм;

поблизу села КРИМСЬКЕ, з тимчасово окупованого населеного пункту СОКІЛЬНИКИ – з мінометів 82-го калібру;

у районі населеного пункту ХУТІР ВІЛЬНИЙ, з тимчасово окупованого населеного пункту ЗОЛОТЕ-5 – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Унаслідок злочинних обстрілів російсько-окупаційних військ один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

На зухвалі обстріли російських окупантів та їх найманців, українські захисники миттєво відповідали вогнем у бік противника, не даючи йому жодних шансів.

За даними розвідки, 11 лютого одного окупанта знищено та одного поранено.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують мужньо виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках злочинних дій противника вживають невідкладних заходів з метою збереження життя військовослужбовців Об'єднаних сил та мирного населення.

Засобами радіоелектронної боротьби підрозділів Об'єднаних сил тричі подавлено намагання противника застосувати безпілотні літальні апарати.

Від початку поточної доби, станом на 12-ту годину, ворог двічі обстріляв позиції підрозділів Об'єднаних сил, один із яких – із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. Перший обстріл противник здійснив у смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ», другий – у смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід». Так, позиції наших військ зранку були обстріляні:

в районі селища ТРАВНЕВЕ, з території тимчасово окупованого населеного пункту ДОЛОМІТНЕ – з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

поблизу села ШИРОКИНЕ, з тимчасово окупованого населеного пункту САХАНКА –з мінометів калібру 120 мм.

Втрат серед українських військовослужбовців не допущено.

Криміногенна ситуація в районі операції Об'єднаних сил залишається контрольованою. Згідно з рішенням Командувача Об'єднаних сил, у визначених районах та населених пунктах продовжуються фільтраційні заходи, підтримуються на належному рівні заходи контрольно-перепускного режиму, здійснюється забезпечення громадської безпеки та недопущення незаконного переміщення товарів, зброї та боєприпасів.

Протягом минулої доби представниками Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил припинено 823 правопорушення адміністративного характеру. Зокрема, протягом доби 11 лютого, було доставлено до відділів поліції 6 громадян, яким інкримінують зв’язки із збройними формуваннями російської федерації на території Донецької та Луганської областей.

Територіальними органами і підрозділами Національної поліції, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах на території Донецької та Луганської областей, розкрито:

грабіж – 1;
крадіжки – 8;
фактів незаконного обігу зброї та боєприпасів – 5;
фактів незаконного обігу наркотичних засобів – 5.

Із незаконного обігу вилучено:

396 набоїв калібру 5,45 мм;
60 шт. набоїв калібру 7,62 мм;
1 шт. димову шашку;
1 шт. тротилову шашку (200 гр.);
1 шт. корпус від гранати Ф-1;
2 шт. корпус гранати РГД-5.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду протягом доби працювали у штатному режимі.

На підконтрольну Україні територію та у зворотному напрямку прослідувало близько 33-ох тисяч осіб та майже чотири тисячі транспортних засобів. У пропуску через КПВВ з різних причин відмовлено 11-ом особам.

Особовим складом КПВВ виконано 62 доручення уповноважених державних органів.

Сума контрабанди протягом минулої доби, яка була виявлена представниками Державної прикордонної служби спільно зі співробітниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил, склала понад 15 тисяч гривень.

Військовослужбовці Об’єднаних сил 10 лютого в повному обсязі забезпечили безпеку робіт на Донецькій фільтрувальній станції та проїзд працівників робочої зміни до ДФС та в зворотному напрямку.

Впродовж 10 лютого підрозділами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил доставлено благодійну допомогу малозабезпеченим верстам населення в населених пунктах СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА, КРИМСЬКЕ, КОДЕМА, МИКОЛАЇВКА-1, МИКОЛАЇВКА-2, ДАЧА, НОВОТОШКІВКА, НОВОІВАНІВКА та МАРІУПОЛЬ.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається контрольованою.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Українське суспільство може бути впевнене, що українські військові гідно захистять суверенітет і незалежність України та її громадян.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.