​Минулої доби російські окупанти дев'ять разів обстріляли позиції Об’єднаних сил

Унаслідок ворожих обстрілів двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення, один боєць загинув. За даними розвідки, сім окупантів було знищено та шість поранено



Брифінг представника прес-центру Об'єднаних сил 16.02.2019 року:

Порівняно з минулою добою, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєво не змінилася. Російські окупанти дев'ять разів обстріляли позиції наших військ, шість із яких – із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог тричі обстріляв позиції наших захисників:

у районі міста МАР'ЇНКА, з території району ТРУДІВСЬКИЙ тимчасово окупованого міста ДОНЕЦЬК – з протитанкового ракетного комплексу;

поблизу населеного пункту КАМ'ЯНКА, з території тимчасово окупованого міста ЯСИНУВАТА, з мінометів калібру 120 мм;

у районі населеного пункту ПАВЛОПІЛЬ, з території тимчасово окупованого села УКРАЇНСЬКЕ, з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник шість разів обстріляв наших захисників:

у районі населеного пункту НОВООЛЕКСАНДРІВКА, з тимчасово окупованого села КАЛИНОВЕ-БОРЩУВАТЕ, з мінометів калібру 120 мм;

біля населеного пункту ХУТІР ВІЛЬНИЙ, з території тимчасово окупованого селища ЗОЛОТЕ-5, з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

у районі населеного пункту НИЖНЄ, з території тимчасово окупованого селища міського типу СЕНТЯНІВКА – з мінометів калібру 82 мм;

поблизу ЗОЛОТЕ-1, з території тимчасово окупованого населеного пункту ЗОЛОТЕ-5 – з мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів;

у районі населеного пункту ЗОЛОТЕ-4, з тимчасово окупованого міста ПЕРВОМАЙСЬК – зі станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів, а також зенітної установки ЗУ-23-2;

у районі міста ПОПАСНА – з території тимчасово окупованого міста ПЕРВОМАЙСЬК – зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Об 11.00 15 лютого у місті Мар'їнка ворог підступно відкрив вогонь з протитанкового ракетного комплексу по автомобілю «ГАЗ-66». У результаті цього старшина Антон ПРИМУШКО, сержант Денис ШАПОВАЛОВ та солдат Руслан КОНДРАТЮК були поранені. Їм одразу була надана невідкладна медична допомога. Поранення водія, Руслана КОНДРАТЮКА, виявилися несумісні з життям. Життю інших поранених нічого не загрожує, вони проходять лікування у військовому госпіталі.

Особовий склад підрозділу, до якого їхала підбита ворогом машина, відразу відкрив адекватний вогонь у відповідь, знищивши ворожий ПТРК.

Частини та підрозділи Об’єднаних сил продовжують утримувати ворога на лінії зіткнення, гідно виконуючи усі визначені бойові завдання. У всіх випадках обстрілів з боку противника Об'єднані сили негайно вживають невідкладних заходів з метою збереження життя військовослужбовців та мирного населення.

За даними розвідки, 15 лютого сім окупантів було знищено та шість поранено.

Також засобами Об'єднаних сил вісім разів виявлено та подавлено намагання застосування противником безпілотних літальних апаратів.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається під контролем. Згідно з рішенням Командувача, підрозділи усіх правоохоронних органів, які входять до складу Об'єднаних сил і виконують свої службово-бойові завдання на території Донецької та Луганської областей, вживають всі заходи щодо виконання вимог чинного законодавства, продовжують фільтраційні заходи, здійснюють контрольно-пропускний режим, забезпечують громадську безпеку.

Упродовж минулої доби представниками Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил припинено 43 правопорушення адміністративного характеру. До відділів поліції було доставлено шість громадян, які підозрюються у зв’язках із збройними формуваннями російської федерації.

Підрозділами Національної поліції на стаціонарних та мобільних блокпостах розкрито 28 злочинів, у тому числі вбивство, розбій та незаконне зберігання зброї та боєприпасів.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду протягом доби працювали у штатному режимі, протягом доби їх перетнуло 42 тисячі осіб та більше чотирьох із половиною тисяч транспортних засобів. У пропуску через КПВВ з різних причин, відмовлено 14-ом особам. Особовим складом КПВВ протягом дня 15 лютого виконано 109 доручень уповноважених державних органів.

Представниками Державної прикордонної служби спільно зі співробітниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил виявлено та вилучено контрабанду на суму понад 140 тисяч гривень.

Військовослужбовці Об’єднаних сил забезпечили проведення робіт на Донецькій фільтрувальній станції.

Підрозділами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил доставлено благодійну допомогу малозабезпеченим верстам населення, а також у навчальні заклади в населених пунктах ПОПАСНА, КРИМСЬКЕ, СЕМИГІР'Я, НОВОЛУГАНСЬКЕ, БЕРЕЗОВЕ, СВІТЛОДАРСЬК та МАРІУПОЛЬ.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається під контролем.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.