​За минулу добу російські окупанти сім разів обстріляли українські позиції

Минулої доби внаслідок бойових дій російських окупантів троє бійців Об’єднаних сил отримали поранення. За даними розвідки, трьох було окупантів знищено та чотирьох поранено



Брифінг представника прес-центру Об'єднаних сил 22.02.2019 року:

Порівняно з минулою добою, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил дещо стабілізувалася. Російські окупанти сім разів обстріляли позиції наших військ, при цьому чотири рази противник застосував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник чотири рази обстріляв позиції Об'єднаних сил:

у районі населеного пункту ВОДЯНЕ, з території тимчасово окупованого села УЖІВКА, двічі – з мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів, а також стрілецької зброї та автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів;

біля селища ПІСКИ, з тимчасово окупованого населеного пункту ВЕСЕЛЕ – з мінометів калібру 82 мм;

поблизу села ПАВЛОПІЛЬ, з території тимчасово окупованого села УКРАЇНСЬКЕ – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник тричі обстріляв українських захисників поблизу населеного пункту КРИМСЬКЕ, з території тимчасово окупованого села СОКІЛЬНИКИ: з протитанкового ракетного комплексу, мінометів калібру 82 мм та мінометів 120-го калібру.

З метою залякування наших захисників збройні формування російської федерації продовжують ганебну практику обстрілів небойової техніки.

Так, близько 12:00 21 лютого автомобіль, що перебував на одному з наших взводних опорних пунктів, був обстріляний ворогом.

У результаті обстрілу з протитанкового ракетного комплексу молодший сержант Іван ГОМОНЕЦЬ, старший солдат Руслан ДОБРОДІЙЧУК та солдат Петро ТОРАК були поранені. Медична допомога надана своєчасно. Життя наших військовослужбовців у безпеці.

Жоден обстріл з боку противника не залишився для нього безкарним. За даними розвідки, 21 лютого трьох окупантів знищено та чотирьох поранено.

За уточненими даними української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, 19 та 20 лютого російськими окупаційними військами двічі було обстріляно населені пункти.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід» 19 лютого о 15:20 з боку збройних формувань російської федерації з населеного пункту УЖІВКА було здійснено обстріл селища ВОДЯНЕ із застосуванням міномету калібру 120 мм із витратою десять мін. В результаті обстрілу постраждалих серед цивільного населення немає. Пошкоджені стіни будинку та садова будівля.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ» 20 лютого о 17:20 з боку збройних формувань російської федерації з населеного пункту Золоте-5 було здійснено обстріл із автоматичного станкового гранатомету та стрілецької зброї населеного пункту Золоте-4. У результаті обстрілу постраждалих серед цивільного населення немає. Пошкоджені дах, стіни та вікна.

Від початку поточної доби ворог п'ять разів обстріляв наші позиції.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник тричі обстріляв позиції Об'єднаних сил:

поблизу населеного пункту ВОДЯНЕ, з території тимчасово окупованого села УЖІВКА – з мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів;

у районі міста МАР'ЇНКА, з району ТРУДІВСЬКИЙ тимчасово окупованого міста ДОНЕЦЬК – зі снайперської зброї;

біля міста АВДІЇВКА, з території тимчасово окупованого міста ЯСИНУВАТА – з ручних протитанкових та підствольних гранатометів і стрілецької зброї.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ» окупанти двічі відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил:

у районі населеного пункту КАТЕРИНІВКА, з території тимчасово окупованого населеного пункту МОЛОДІЖНЕ – з мінометів калібру 82 мм, а також станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

поблизу селища міського типу ЛУГАНСЬКЕ, з тимчасово окупованого населеного пункту НИЖНЄ ЛОЗОВЕ – з гранатометів різних систем.

Правоохоронні органи у Донецькій та Луганській областях, а також частини та підрозділи усіх силових відомств, які включені до складу сил та засобів Об'єднаних сил, забезпечують законність і правопорядок в регіоні.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається під контролем. Згідно з рішенням Командувача, підрозділи правоохоронних органів, які входять до складу Об'єднаних сил і виконують свої службово-бойові завдання на території Донецької та Луганської областей, продовжують фільтраційні заходи, здійснюють контрольно-пропускний режим, забезпечують громадську безпеку.

Упродовж минулої доби представниками Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил припинено 481 правопорушення адміністративного характеру. До відділів поліції було доставлено трьох громадян, які підозрюються у зв’язках із збройними формуваннями російської федерації.

Особовим складом Національної поліції на стаціонарних та мобільних блокпостах розкрито 22 злочини, у тому числі два факти незаконного зберігання зброї та боєприпасів.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду протягом доби працювали у штатному режимі, протягом доби їх перетнуло майже 37 тисяч осіб та понад чотири тисячі транспортних засобів. У пропуску через КПВВ з різних причин відмовлено 22-ом особам.

Протягом минулої доби прикордонними нарядами спільно зі співробітниками ДФС виявлено та вилучено товарів із ознаками контрабанди на суму 37 691 гривня.

Також о 15:15 на КПВВ «ГНУТОВЕ» в автомобілі громадянина України виявлено 700 000 гривень. Кошти передано Національній поліції.

Підрозділами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил доставлено продукти харчування та іншу гуманітарну допомогу мешканцям населених пунктів ЛУГАНСЬКЕ, СВІТЛОДАРСЬК та НОВОЛУГАНСЬКЕ. У місті МАРІУПОЛЬ надано благодійну допомогу малозабезпеченим громадянам. У населених пунктах АВДІЇВКА та НИЖНЄ передано гуманітарну допомогу навчальним закладам. Реалізовано п'ять заявок від організацій з питань протимінної безпеки.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається під контролем.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.