​Учора ворог тричі обстріляв позиції наших підрозділів

Минулої доби під час бойового зіткнення з ворогом один український боєць загинув. За даними розвідки, під час бойових сутичок двох окупантів ліквідовано, ще двох – поранено



Брифінг представника прес-центру Об'єднаних сил 19.03.2019 року:

Порівняно з попередньою добою, 18 березня обстановка в районі проведення операції Об'єднаних сил відносно стабілізувалася. Проте, незважаючи на оголошене безстрокове припинення вогню, ворог три рази обстріляв позиції наших підрозділів, при цьому тричі застосував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Усі обстріли російсько-окупаційні війська здійснили у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ»:

у районі населеного пункту КАТЕРИНІВКА, з тимчасово окупованого селища МОЛОДІЖНЕ – з мінометів калібрів 120 та 82 мм;

двічі – поблизу населеного пункту ХУТІР ВІЛЬНИЙ, з території тимчасово окупованого селища ЗОЛОТЕ-5 – зі снайперської, стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

З метою наближення до наших позицій, близько 10 години ранку противник відкрив вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, намагаючись зайти у фланг взводного опорного пункту однієї з наших бригад, яка захищає Луганщину.

Знаходячись на спостережному посту, солдат Євген Керичанин відкрив вогонь у відповідь з кулемета. Влучними пострілами він примусив противника зупинитися та відступити.

Водночас, під прикриттям кулемета діяв ворожий снайпер, внаслідок обстрілу якого Євген отримав поранення, несумісне з життям.

За проявлену мужність солдата Євгена Керичанина подано до нагородження посмертно.

Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об'єднаних сил. За даними розвідки, двох окупантів ліквідовано, ще двох – поранено.

Знищено дві бойові машини піхоти та дві одиниці військової автомобільної техніки противника.

Також в районі проведення операції Об'єднаних сил збито саморобний ударний БПЛА ворога.

На Донецькому напрямку ворог намагався застосовувати саморобний ударний БПЛА для нанесення втрат воїнам Об'єднаних сил.

Дрону противника були поставлені завади засобами радіоелектронної боротьби та в подальшому вогнем зі стрілецької зброї його було пошкоджено.

Ворог вкотре переконався в ефективності системи ППО на цьому напрямку.

Підрозділи радіоелектронної боротьби зі складу Об'єднаних сил чотири рази зупинили спроби противника провести повітряну розвідку території, яка контролюється Об'єднаними силами, блокувавши проліт безпілотних літальних апаратів.

Від початку поточної доби ворог тричі обстріляв позиції наших військ у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ»:

у районі населеного пункту НОВОЛУГАНСЬКЕ, з тимчасово окупованого селища ДОЛОМІТНЕ – з мінометів калібру 82 мм та ручних протитанкових гранатометів;

двічі – поблизу села НОВООЛЕКСАНДРІВКА, з території тимчасово окупованого селища міського типу КАЛИНОВЕ – з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Втрат серед особового складу підрозділів Об'єднаних сил немає.

Правоохоронці, які виконують завдання у складі Об'єднаних сил, забезпечують дотримання чинного законодавства у районі проведення операції.

За розпорядженням Командувача об'єднаних сил продовжуються фільтраційні заходи, діє посилений контрольно-пропускний режим та організовано несення патрульно-постової служби.

Протягом минулої доби представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил припинили 1128 правопорушень адміністративного характеру. До відділів поліції було доставлено п'ять громадян, яких підозрюють у злочинних діях у складі збройних формувань російської федерації.

Упродовж доби правоохоронцями розкрито 39 злочинів, серед яких три – пов'язані з незаконним обігом зброї та боєприпасів. Вилучені гранати та боєприпаси для стрілецької зброї.

Обстановка на лінії розмежування залишається під контролем Об'єднаних сил. Усі контрольні пункти в'їзду-виїзду працювали у штатному режимі. Протягом доби їх перетнули понад 38 тисяч осіб та близько чотирьох із половиною тисяч транспортних засобів. У пропуску через КПВВ з різних обґрунтованих причин відмовлено 32-ом особам.

Прикордонними нарядами спільно зі співробітниками ДФС виявлено матеріальних цінностей із ознаками контрабанди на суму близько 12 тисяч гривень.

Групами цивільно-військового співробітництва Об'єднаних сил доставлено:

продукти харчування мешканцям населеного пункту КОДЕМА, МИКОЛАЇВКА, МИКОЛАЇВКА ДРУГА;

гуманітарну допомогу загальноосвітній школі №1 селища міського типу СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА.

Також підрозділами ЦВС забезпечено:

проведення ремонтних робіт із відновлення ліній електропостачання в населеному пункті ТРОЇЦЬКЕ;

виконання завдань у декількох населених пунктах на Приазов'ї представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні;

Крім того, реалізовано чотири заявки цивільних організацій щодо перевірки та розмінування ділянок місцевості від вибухонебезпечних предметів.

Правоохоронні органи та військово-цивільні адміністрації працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об'єднаних сил, які продовжують надійно стояти на захисті незалежності України.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.