​12 квітня противник 14 разів обстріляв позиції наших захисників

Минулої доби один український боєць загинув, двоє зазнали поранень. За даними розвідки, в районі проведення операції було знищено двох окупантів, ще трьох – поранено



Брифінг представника прес-центру Об'єднаних сил 13.04.2019 року:

Порівняно з попередньою добою, 12 квітня обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил частково стабілізувалась.

Противник 14 разів обстріляв позиції наших захисників, при цьому сім разів вів вогонь з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Під час обстрілів збройні формування російської федерації застосовували міномети калібрів 120 та 82 мм витративши 67 мін, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник 11 разів обстріляв позиції підрозділів Об'єднаних сил, з них:

двічі біля населеного пункту АВДІЇВКА, з населених пунктів МІНІРАЛЬНЕ та ЯКОВЛІВКА – з мінометів калібрів 120 та 82 мм;

двічі поблизу населеного пункту ОПИТНЕ, з населеного пункту СПАРТАК – з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

біля населеного пункту ГНУТОВЕ, з населеного пункту ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ – з мінометів калібру 82 мм;

біля населеного пункту НОВОСЕЛІВКА ДРУГА, з населеного пункту ВАСИЛІВКА – з станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

біля населеного пункту ВЕРХНЬТОРЕЦЬКЕ, з території села ПАНТЕЛЕЙМОНІВКА – з станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;

біля населеного пункту ЧЕРМАЛИК, з населеного пункту ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ – з станкових протитанкових гранатометів;

тричі поблизу сіл ПИЩЕВИК і ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з населених пунктів ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ і САХАНКА – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог 3 рази обстріляв позиції підрозділів Об'єднаних сил, з них:

двічі поблизу населених пунктів НОВОЗВАНІВКА і ТРОЇЦЬКЕ, з населеного пункту КАЛИНОВЕ – з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;

поблизу населеного пункту ЗАЙЦЕВЕ, з населеного пункту ГОЛЬМІВСЬКИЙ, – з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

З метою виявлення системи вогню батальйонного району оборони окремої механізованої бригади, яка виконує бойові завдання на підступах до міста АВДІЇВКА, надвечір ворог відкрив вогонь з великокаліберних кулеметів стрілецької зброї по одному зі взводних опорних пунктів.

Водночас, для зайняття більш вигідного положення в смузі забезпечення, група ворожої піхоти під прикриттям вогню приховано висунулась в сторону наших позицій.

Номер обслуги гранатометного взводу старший сержант Ігор Ігнатенко разом з товаришами вчасно помітив переміщення противника та відкрив по ворогу вогонь, заблокувавши його у кількох сотнях метрів від наших позицій.

Для розблокування своєї піхоти та прикриття відступу, противник посилив обстріл, застосувавши міномети калібру 82 мм. Одна з мінометних мін вибухнула поблизу позиції, де знаходився Ігор, завдавши йому поранень, не сумісних з життям.

За проявлену мужність під час захисту України Ігор Ігнатенко буде представлений до нагородження (посмертно).

З настанням сутінок з метою зайняття більш вигідного положення у смузі забезпечення, група ворожої піхоти розпочала приховане пересування у бік взводного опорного пункту окремої механізованої бригади, яка захищає Україну поблизу населеного пункту НОВОЗВАНІВКА. Прикриваючи переміщення групи вогнем, противник розпочав обстріл наших позицій з мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів.

На той час командир кулеметного відділення кулеметного старший солдат Олександр Скачков знаходився на спостережному посту. Разом з товаришами він вчасно помітив переміщення ворога та зосередженим вогнем примусив противника відступити.

Прикриваючи свій відступ, ворог посилив обстріл, внаслідок чого Олександр отримав поранення. Йому була надана невідкладна допомога та організовано евакуацію. Загрози для життя військовослужбовця немає.

За проявлену хоробрість старший солдат Олександр Скачков буде представлений до нагородження.

З метою проведення розвідки боєм та виявлення дійсного розташування фортифікаційних споруд одного з взводних опорних пунктів окремої десантно-штурмової бригади, яка виконує бойові завдання на Приазов'ї, противник користуючись негодою та темною порою доби, розпочав обстріл наших позицій з гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Під прикриттям вогню група ворожої піхоти висунулась в смугу забезпечення та почала наближатись до наших позицій.

Старший навідник кулеметного відділення старший солдат Іван Тяпка, який в цей час знаходився на взводному опорному пункті, не зважаючи на погану видимість, вчасно виявив переміщення противника та разом з товаришами відкрив вогонь по ворожій піхоті. В результаті впевнених дій десантників ворог був примушений відступити.

Відступаючи, противник посилив вогонь з усіх наявних вогневих засобів. Поблизу Івана вибухнула одна з гранат, від осколків якої він отримав поранення. Йому негайно надали медичну допомогу та евакуювали.

За проявлену відвагу старший солдат Іван Тяпка буде представлений до нагородження.

Жоден обстріл противника не залишився безкарним. За даними розвідки Об'єднаних сил, в районі проведення операції було знищено двох окупантів, ще трьох – поранено. Також військовослужбовці Об'єднаних сил знищили бойову машину піхоти БМП-1 противника.

З метою підвищення ефективності застосування артилерійських систем противник один раз намагався використати безпілотні авіаційні комплекси. Засобами радіоелектронної боротьби Об'єднаних сил цю спробу було припинено.

З початку поточної доби у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог тричі обстріляв позиції наших захисників:

у районі населеного пункту АВДІЇВКА, з населеного пункту СПАРТАК – з протитанкових ракетних комплексів;

у районі населеного пункту ПІСКИ, з населеного пункту ВЕСЕЛЕ, - з ручних протитанкових гранатометів;

у районі населеного пункту АВДІЇВКА, з населеного пункту ЯСИНУВАТА, - з стрілецької зброї.

Втрат серед особового складу немає.

На обстріли противника наші захисники відповіли вогнем. Втрати окупантів уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об'єднаних сил забезпечують дотримання чинного законодавства у районі проведення операції.

За розпорядженням Командувача об'єднаних сил продовжуються фільтраційні заходи, діє посилений контрольно-пропускний режим та організовано несення патрульно-постової служби в населених пунктах.

Протягом доби представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил виявили припинили 767 адміністративних правопорушень. Було виявлено та доставлено до слідчих органів одного громадянина, який підозрюються в участі у складі збройних формувань російської федерації.

У районі проведення операції Об'єднаних сил правоохоронцями розкрито 23 злочини, три з яких пов'язані з незаконним обігом зброї та боєприпасів.

Обстановка на лінії зіткнення залишається під контролем Об'єднаних сил. Протягом доби через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали близько 23 тисяч осіб і трьох тисяч транспортних засобів, водночас понад 23,5 тисяч осіб і близько трьох тисяч транспортних засобів виїхали на тимчасово окуповану територію.

У пропуску через лінію розмежування на підставі вимог чинного законодавства України відмовлено 20 особам.

На контрольних пунктах в'їзду-виїзду прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об'єднаних сил виявлено та вилучено матеріальних цінностей із ознаками контрабанди на загальну суму 155 тисяч гривень.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил надано гуманітарну допомогу малозабезпеченим та багатодітним сім'ям, а також супроводжено представників низки гуманітарних організацій для реалізації соціальних проектів.

Правоохоронні органи та військово-цивільні адміністрації працюють у штатному режимі.

Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об'єднаних сил.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

В отличие от предыдущих ночей, эта ночь выдалась неспокойной - противник опять атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.