​27 квітня противник 13 разів обстріляв позиції наших військ

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. За даними розвідки, 27 квітня трьох окупантів було ліквідовано, ще шістьох – поранено



Брифінг представника прес-центру Об'єднаних сил 28.04.2019 року:

Порівняно з 26 квітня, минулої доби оперативна обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєво не змінилася.

Упродовж доби противник 13 разів порушив режим припинення вогню, при цьому один раз – із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Збройні формування російської федерації обстрілювали позиції Об’єднаних сил з мінометів калібру 82 мм, зенітних установок, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник 10 разів обстріляв позиції наших захисників, з них:

біля населеного пункту ПАВЛОПІЛЬ, з села УКРАЇНСЬКЕ – з мінометів калібру 82 мм та ручних протитанкових гранатометів;

поблизу села ЧЕМАЛИК, з населеного пункту НАБЕРЕЖНЕ – з зенітних установок, станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;

двічі біля населених пунктів НОВОСЕЛІВКА ДРУГА і ПІЩЕВИК, з напрямку ВАСИЛІВКА і ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ – з станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

тричі поблизу населених пунктів КРАСНОГОРІВКА, ЛЕБЕДИНСЬКЕ і ПІСКИ, з населених пунктів СТАРОМИХАЙЛІВКА, САХАНКА, ВЕСЕЛЕ – з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

тричі біля населених пунктів ЛЕБЕДИНСЬКЕ і НОВОТРОЇЦЬКЕ, з напрямку САХАНКА і ДОКУЧАЇВСЬК – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник тричі обстріляв позиції Об'єднаних сил, з них:

у районі населеного пункту ЛУГАНСЬКЕ. з населеного пункту КАЛИНІВКА – з станкових протитанкових гранатометів;

двічі поблизу населених пунктів ПІВДЕННЕ і НОВООЛЕКСАНДРІВКА, з напрямку ГОРЛІВКА і КАЛИНОВЕ – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

З метою здобуття більш вигідного для себе тактичного положення в смузі забезпечення окремої механізованої бригади, яка веде оборону в районі населеного пункту НОВООЛЕКСАНДРІВКА, противник під прикриттям стрілецької зброї намагався переміститися в смугу забезпечення.

Старший сержант Андрій Лагутін вчасно помітив переміщення противника та разом з товаришами відкрив по ворогу вогонь, примусивши їх відступити.

Прикриваючи свій відступ, противник посилив обстріл наших позицій з стрілецької зброї.

Під час зміни позиції Андрій отримав поранення. Йому було надано невідкладну допомогу та евакуйовано. Загрози життю військовослужбовця немає.

За проявлену хоробрість старший сержант Андрій Лагутін буде представлений до нагородження.

Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об'єднаних сил. За даними розвідки, 27 квітня трьох окупантів ліквідовано, ще шістьох – поранено.

З метою підвищення ефективності застосування артилерії ворог один раз намагався використати безпілотні авіаційні комплекси. Засобами радіоелектронної боротьби та протиповітряної оборони Об'єднаних сил намагання противника було зупинено.

Від початку поточної доби в районі відповідальності оперативно тактичного угрупування «Північ» ворог обстріляв з гранатометів різних систем наші позиції в районі КРИМСЬКЕ з напрямку СЛОВ'ЯНОСЕРБСЬК.

На обстріл противника наші підрозділи дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об'єднаних сил продовжують виконувати завдання щодо дотримання чинного законодавства України в районі проведення операції. За розпорядженням Командувача об'єднаних сил в населених пунктах і на основних шляхах сполучення проводяться фільтраційні заходи, впроваджено посилений контрольно-пропускний режим та цілодобове несення патрульно-постової служби.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил виявили та припинили 580 адміністративних правопорушення. За результатами слідчих дій за підозрою в участі у складі збройних формувань Російської Федерації затримано та передано до правоохоронних органів чотири особи.

Протягом 27 квітня в районі проведення операції Об'єднаних сил правоохоронцями розкрито п'ять злочинів.

27 квітня через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали понад 16 тисяч осіб та 2,4 тисячі транспортних засобів. Водночас близько 23 тисячі осіб і понад трьох тисяч транспортних засобів перетнули лінію зіткнення у зворотньому напрямку.

У пропуску через контрольні пункти в'їзду-виїзду відмовлено 42 особам. Прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об'єднаних сил виявлено та вилучено матеріальних цінностей із ознаками контрабанди на загальну суму понад 74 тисячі гривень.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил супроводжено представників низки гуманітарних організацій для реалізації регіональних соціальних проектів.

Слава Україні


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.