​28 квітня противник тричі позиції наших бійців

Минулої доби втрат серед наших бійців не було. За даними розвідки, втрати ворога трапились у небойових умовах - 28 квітня троє окупантів померли, один травмований



Брифінг представника прес-центру Об'єднаних сил 29.04.2019 року:

Порівняно з 27 квітня, у Великдень оперативна обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил частково стабілізувалася.

Упродовж доби противник тричі порушив режим припинення вогню, при цьому двічі – із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Збройні формування російської федерації обстрілювали позиції Об’єднаних сил з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник двічі обстріляв позиції наших захисників, з них:

біля населеного пункту ШИРОКИНЕ, з села САХАНКА – з мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;

поблизу населеного пункту ПІСКИ, з передмістя ДОНЕЦЬК – ВОЛЬВО-ЦЕНТР – з мінометів калібру 82 мм.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог з гранатометів різних систем обстріляв позиції Об'єднаних сил поблизу населеного пункту КРИМСЬКЕ. Вогонь противник вів з території селища міського типу СЛОВ’ЯНОСЕРБСЬК.

Втрати ворога трапились в небойових умовах. За даними розвідки Об'єднаних сил, 28 квітня троє окупантів померли, один травмований.

Від початку поточної доби противник з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї двічі обстріляв позиції Об'єднаних сил поблизу населеного пункту ШИРОКИНЕ в районі відповідальності оперативно тактичного угрупування «Схід». Вогонь противник відкривав з напрямку села САХАНКА.

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На обстріл противника наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об'єднаних сил продовжують виконувати завдання щодо дотримання чинного законодавства України в районі проведення операції. За розпорядженням Командувача об'єднаних сил в населених пунктах і на основних шляхах сполучення проводяться фільтраційні заходи, впроваджено посилений контрольно-пропускний режим та цілодобове несення патрульно-постової служби.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил виявили та припинили 120 адміністративних правопорушень. За результатами слідчих дій за підозрою в участі у складі збройних формувань російської федерації затримано та передано до правоохоронних органів дві особи.

Протягом 28 квітня в районі проведення операції Об'єднаних сил правоохоронцями розкрито вісім злочинів.

28 квітня через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали понад шість тисяч осіб та 1,4 тисячі транспортних засобів. Водночас понад сім тисяч осіб і 1,2 тисяч транспортних засобів перетнули лінію зіткнення у зворотньому напрямку.

У пропуску через контрольні пункти в'їзду-виїзду відмовлено 29 особам. Прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об'єднаних сил виявлено та вилучено матеріальних цінностей із ознаками контрабанди на загальну суму понад 16 тисяч гривень.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил надано чергову допомогу малозабезпеченим та багатодітним сім'ям в населених пунктах ОПИТНЕ, ВОДЯНЕ, ПІСКИ, КРИНИЧНЕ, РОТИ і ВОЗДВИЖЕНКА.

Місцеві військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працювали у штатному режимі.
Суспільно-політична та гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об'єднаних сил.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.