​30 квітня противник 13 разів обстріляв позиції наших захисників

Унаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, один отримав поранення. За даними розвідки, двох окупантів було знищено, трьох – поранено



Брифінг представника прес-центру Об'єднаних сил 01.05.2019 року:

Порівняно з 29 квітня, за минулу добу оперативна обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєво загострилась.

Упродовж доби противник 13 разів порушив режим припинення вогню, при цьому двічі – із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими угодами. Збройні формування російської федерації обстрілювали позиції Об’єднаних сил з 120 та 82 мм мінометів, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник 11 разів обстріляв позиції наших захисників, з них:

поблизу села ПАВЛОПІЛЬ, з населеного пункту УКРАЇНСЬКЕ – з 82 мм мінометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

біля села ТАЛАКІВКА, з населеного пункту ПІКУЗИ – з протитанкових ракетних комплексів та стрілецької зброї;

у районі населеного пункту ПІСКИ, з передмістя ДОНЕЦЬК «ВОЛЬВО-ЦЕНТР» – з гранатометів різних систем;

чотири рази поблизу населеного пункту ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з населеного пункту САХАНКА – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

у районі населеного пункту ОПИТНЕ, з населеного пункту ВЕСЕЛЕ – з станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

двічі біля міста МАР'ЇНКА, з населеного пункту ТРУДІВСЬКИЙ – з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

біля населеного пункту ШИРОКИНЕ, з населеного пункту САХАНКА – з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог двічі обстріляв позиції наших захисників, з них:

у районі населеного пункту ТРОЇЦЬКЕ, з населеного пункту КАЛИНОВЕ – з 120 мм мінометів;

біля села ЛУГАНСЬКЕ, з населеного пункту НИЖНЄ ЛОЗОВЕ – з великокаліберних кулеметів.

Унаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, один отримав поранення.

З метою виявлення системи вогню батальйонного району оборони окремої механізованої бригади, яка виконує бойові завдання в районі міста МАР'ЇНКА, ворог відкрив вогонь з великокаліберних кулеметів стрілецької зброї по одному зі взводних опорних пунктів.

Водночас, для зайняття більш вигідного положення в смузі забезпечення, група ворожої піхоти приховано висунулась в бік наших позицій.

Солдат Володимир Куцик разом з товаришами вчасно помітив переміщення противника та відкрив по ворогу вогонь, змусивши його відступити.

Для прикриття відступу противник посилив обстріл взводного опорного пункту, внаслідок чого Володимир отримав поранення, не сумісне з життям.

За проявлену мужність солдат Володимир Куцик буде представлений до нагородження (посмертно).

З метою розміщення додаткового посту спостереження у смузі забезпечення, група ворожої піхоти намагалась приховано наблизитись до взводного опорного пункту окремої механізованої бригади, яка тримає оборону поблизу міста МАР'ЇНКА. Відволікаючи увагу наших захисників, противник розпочав обстріл позицій Об'єднаних сил з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Помітивши дії ворога, солдат Михайло Гордій разом з товаришами зосередженим вогнем примусив піхоту противника відступити.

Прикриваючи свій відступ, ворог посилив обстріл, внаслідок чого Михайло отримав поранення. Йому була надана невідкладна допомога та організовано евакуацію.

Загрози для життя військовослужбовця немає.

За проявлену хоробрість солдат Михайло Гордій буде представлений до нагородження.

На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки Об'єднаних сил, в районі проведення операції протягом минулої доби двох окупантів знищено, трьох - поранено.

Від початку поточної доби ворог двічі обстріляв позиції Об'єднаних сил в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід»:

біля села ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з населеного пункту САХАНКА – з великокаліберних кулеметів;

поблизу населеного пункту ГРАНІТНЕ, з населеного пункту НОВОМАР'ЇНКА – з стрілецької зброї.

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На обстріли з боку збройних формувань російської федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об'єднаних сил продовжують виконувати завдання щодо підтримання законності та правопорядку в районі проведення операції. За розпорядженням Командувача об'єднаних сил в населених пунктах і на основних шляхах сполучення проводяться профілактичні фільтраційні заходи, впроваджено посилений контрольно-пропускний режим та цілодобове несення патрульно-постової служби.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил виявили та припинили 1234 адміністративних правопорушень та розкрили чотири злочини, один з яких пов'язаний з незаконним обігом зброї та боєприпасів. Вилучено чотири ручних протитанкових гранатомети, понад 900 набоїв різних калібрів та дві мисливські рушниці.

За підозрою в участі у складі збройних формувань російської федерації затримано та передано до правоохоронних органів сім осіб.

30 квітня через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали понад 13 тисяч осіб та дві тисячі транспортних засобів. Водночас понад 13 тисяч осіб і близько 1,9 тисяч транспортних засобів перетнули лінію зіткнення у зворотньому напрямку.

У пропуску через контрольні пункти в'їзду-виїзду відмовлено семи особам. Прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об'єднаних сил виявлено та вилучено матеріальних цінностей із ознаками контрабанди на загальну суму близько 17 тисяч гривень.

Місцеві військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працювали у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об'єднаних сил.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.