​Третього травня збройні формування рф 21 раз обстріляли наших захисників

Унаслідок обстрілів троє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення. За даними розвідки одного окупанта було знищено, ще чотирьох – поранено



Брифінг представника прес-центру Об'єднаних сил 04.05.2019 року:

Порівняно з 02 травня, за минулу добу оперативна обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалась складною, але контрольованою. Упродовж доби противник продовжував нарощувати вогневий вплив по позиціях Об'єднаних сил. Збройні формування російської федерації 21 раз обстріляли наших захисників, при цьому дев'ять разів – із застосуванням 120 та 82 мм мінометів, заборонених Мінськими угодами.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» з початку минулої доби противник 17 разів порушив режим тиші, з них:

чотири рази поблизу міста АВДІЇВКА, з населених пунктів СПАРТАК, ЯКОВЛІВКА, ЯСИНУВАТА і МІНЕРАЛЬНЕ – з 120 мм мінометів, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

тричі біля населеного пункту НОВОТРОЇЦЬКЕ, з району міста ДОКУЧАЇВСЬК – з 120 та 82 мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

п'ять разів поблизу міста МАР'ЇНКА, з населеного пункту ТРУДІВСЬКИЙ – з 82 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької;

поблизу населеного пункту БЕРЕЗОВЕ, з населеного пункту ДОКУЧАЇВСЬК – з 82 мм мінометів;

поблизу населеного пункту ПАВЛОПІЛЬ, з боку населеного пункту УКРАЇНСЬКЕ – з озброєння бойових машин піхоти;

тричі в районі населених пунктів ПИЩЕВИК, ЛЕБЕДИНСЬКЕ та МИКОЛАЇВКА, з напрямку населених пунктів ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ, САХАНКА і СТИЛА – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог обстріляв позиції наших захисників чотири рази:

біля населеного пункту ЗОЛОТЕ-4, з території села ЗОЛОТЕ-5 – з 82 мм мінометів та автоматичних станкових гранатометів;

поблизу населеного пункту НОВОЛУГАНСЬКЕ, з населеного пункту ДОЛОМІТНЕ – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

двічі біля населених пунктів МАЙОРСЬК і ШУМИ, з напрямку ШАХТА 6-7 – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Унаслідок обстрілів троє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення.

З метою виявлення системи вогню батальйонного району оборони окремої механізованої бригади, що тримає оборону поблизу міста МАРЇНКА, противник надранок розпочав обстріл наших позицій з мінометів та гранатометів. водночас група ворожої піхоти для зайняття більш вигідного тактичного положення розпочала переміщення в смугу забезпечення.

Старший сержант Володимир Наливайко, який в цей час знаходився в складі чергової зміни на взводному опорному пункті, вчасно помітив переміщення противника. Разом з товаришами він відкрив по ворогу вогонь, примусивши його відступити.

Здійснюючи відхід, противник посилив вогневий вплив на взводний опорний пункт. Старший сержант Володимир Наливайко прийняв рішення змінити позицію, однак під час переміщення отримав поранення. Йому надали допомогу на місці та евакуювали. Загрози життю воїна немає.

За проявлену хоробрість старший сержант Володимир Наливайко буде представлений до нагородження.

З метою покращення власного тактичного положення, противник близько сьомої ранку розпочав обстріл з гранатометів різних систем одного з взводних опорних пунктів окремої механізованої бригади поблизу міста МАР'ЇНКА. Водночас для закріплення у смузі забезпечення ворог висунув вперед групу піхоти.

На той час старший солдат Олександр Пономаренко знаходився на взводному опорному пункті, та, після виявлення ворожої піхоти, разом з товаришами інтенсивним та зосередженим вогнем примусили противника відступити.

Прикриваючи свій відступ, ворог посилив обстріл. Внаслідок вибуху однієї з гранат поблизу позицій наших захисників Олександр отримав поранення. Військовослужбовцю була надана допомога та організовано його евакуацію. Загрози для життя Олександра немає.

За проявлену мужність старший солдат Олександр Пономаренко буде представлений до нагородження.

На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки Об'єднаних сил, в районі проведення операції протягом минулої доби одного окупанта було знищено, ще чотирьох – поранено.

З метою підвищення ефективності застосування артилерії ворог один раз намагався використати безпілотний авіаційний комплекс. Засобами радіоелектронної боротьби та протиповітряної оборони Об'єднаних сил намагання противника було зірвано.

Від початку поточної доби ворог тричі обстріляв позиції Об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід» ворог обстріляв позиції наших захисників два рази:

біля міста МАР'ЇНКА, з населеного пункту ТРУДІВСЬКИЙ – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

біля села ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з населеного пункту УЖІВКА – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Північ» противник з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї позиції Об'єднаних сил поблизу населеного пункту ЗОЛОТЕ-4. Вогонь противник вів з напрямку ЗОЛОТЕ-5.

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На обстріли з боку збройних формувань російської федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об'єднаних сил продовжують виконувати завдання щодо підтримання законності та правопорядку в районі проведення операції. За розпорядженням Командувача об'єднаних сил в населених пунктах і на основних шляхах сполучення проводяться профілактичні фільтраційні заходи, посилений контрольно-пропускний режим та цілодобове несення патрульно-постової служби.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил виявили та припинили 681 адміністративне правопорушення та розкрили 21 злочин. За підозрою в участі у складі збройних формувань російської федерації затримано та передано до правоохоронних органів одну особу.

03 травня через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали понад 21 тисячу осіб та 2,5 тисячі транспортних засобів. Водночас понад 23 тисячу осіб і близько 2,7 тисяч транспортних засобів перетнули лінію зіткнення у зворотньому напрямку. У пропуску через контрольні пункти в'їзду-виїзду відмовлено 36 особам. Прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об'єднаних сил виявлено та вилучено матеріальних цінностей із ознаками контрабанди на загальну суму близько 80 тисяч гривень.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил надано чергову допомогу продуктами харчування першої необхідності малозабезпеченим сім'ям в населених пунктах НОВОЛУГАНСЬКЕ і СЕМИГІРꞌЯ, проведено уроки гідності та патріотичного виховання в школі населеного пункту ГНУТОВЕ.

Місцеві військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працювали у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об'єднаних сил.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.