​Учора збройні формування рф 18 разів обстріляли позиції наших військ

Унаслідок обстрілів чотири військовослужбовці ОС отримали поранення. За даними розвідки, в районі проведення операції двох окупантів було знищено, ще трьох – поранено



Брифінг прес-центру Об'єднаних сил 19.05.2019 року:

За минулу добу оперативна обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалась складною, але контрольованою. Збройні формування російської федерації 18 разів обстріляли позиції наших захисників, при цьому шість разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібрів 152 і 122 мм, мінометів калібрів 120 і 82 мм із загальною витратою 81 боєприпас, з них артилерійських пострілів калібру 152 мм – 6, артилерійських пострілів калібру 122 мм – 20, мінометних мін калібру 120 мм – 30, мінометних мін калібру 82 мм – 22 штуки.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід» противник 10 разів порушив режим тиші, з них:

тричі поблизу населеного пункту ПІСКИ, з населених пунктів СТАРОМИХАЙЛІВКА і ВЕСЕЛЕ – з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

чотири рази біля міста АВДІЇВКА, з напрямку населених пунктів МІНЕРАЛЬНЕ і ЯСИНУВАТА – з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

поблизу населеного пункту НОВОСЕЛІВКА ДРУГА, з території населеного пункту ВАСИЛІВКА – зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

двічі поблизу населених пунктів МАР'ЇНКА і ПІЩЕВИК, з населених пунктів ТРУДІВСЬКИЙ і ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог вісім разів обстріляв позиції наших захисників:

поблизу населеного пункту НОВОТОШКІВСЬКЕ, з населеного пункту СЕНТЯНІВКА – з артилерійських систем калібрів 152 і 122 мм;

п'ять разів біля населеного пункту КРИМСЬКЕ, з території населеного пункту СЕНТЯНІВКА – з мінометів калібрів 120 і 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

поблизу селища міського типу ПІВДЕННЕ, з напрямку шахта ГАГАРІНА – з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї;

біля населеного пункту СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА, з населеного пункту МИКОЛАЇВКА – зі стрілецької зброї.

Унаслідок обстрілів чотири військовослужбовці Об'єднаних сил отримали поранення.

Опівночі, з метою охоплення ротного опорного пункту бригади, яка обороняє КРИМСЬКЕ, група ворожої піхоти перемістилась в смугу забезпечення. Для прикриття дій своєї піхоти ворог розпочав інтенсивний обстріл наших позицій з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Солдати Петро Парсенович та Роман Досяк в цей час знаходилися на взводному опорному пункті. Помітивши переміщення ворога, вони разом з товаришами відкрили вогонь по групі противника. В результаті рішучих дій наших захисників ворог був примушений відступити.

Для прикриття відступу противник посилив обстріл взводного опорного пункту, в результаті чого Петро і Роман отримали поранення. Їм надали необхідну допомогу та евакуювали. Загрози для життя військовослужбовців немає.

На цьому ж напрямку вже удень противник намагався у межах іншого батальйонного району оборони провести розвідку боєм.

Під прикриттям вогню гранатометів ворожа піхота почала наближатись до наших позицій.

Солдат Сергій Савельєв, після виявлення ворога, разом з товаришами зосередженим вогнем примусив противника відступити.

Під час зміни позиції поблизу Сергія вибухнула одна з ворожих гранат, внаслідок чого воїн отримав поранення. Йому було надано медичну допомогу та організовано евакуацію. Загрози для життя військовослужбовця немає.

З метою здобуття більш вигідного для себе положення поблизу міста АВДІЇВКА, противник намагався приховано переміститися в смугу забезпечення.

Прапорщик Олександр Козин, який в цей час знаходився на взводному опорному пункті, помітив переміщення противника та разом з товаришами відкрив по ворогу вогонь, примусивши його відступити.

Прикриваючи свій відступ, противник розпочав обстріл наших захисників з автоматичних станкових гранатометів. Внаслідок вибуху гранати Олександр отримав поранення. Військовослужбовцю було надано допомогу та евакуйовано. Загрози його життю немає.

За виявлену мужність та відвагу прапорщик Олександр Козин і солдати Петро Парсенович, Роман Досяк та Сергій Савельєв будуть представлені до нагородження.

На ворожі провокації підрозділи Об'єднаних сил дали адекватну відповідь. За даними розвідки Об'єднаних сил, в районі проведення операції протягом минулої доби двох окупантів було знищено, ще трьох – поранено.

Від початку поточної доби ворог з ручних протитанкових гранатометі та стрілецької зброї обстріляв наші позиції поблизу населеного пункту ВОДЯНЕ в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід». Вогонь противник вів з населеного пункту УЖІВКА.

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На обстріли з боку збройних формувань російської федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об'єднаних сил продовжують виконувати завдання щодо підтримання законності та правопорядку в районі проведення операції. За розпорядженням Командувача об'єднаних сил в населених пунктах і на основних шляхах сполучення проводяться профілактичні фільтраційні заходи, посилений контрольно-пропускний режим та цілодобове несення патрульно-постової служби.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил виявили та припинили 820 адміністративних правопорушення і розкрили 21 кримінальний злочин, чотири з яких пов'язані з незаконним поводженням зі зброєю та боєприпасами. За підозрою в участі у складі збройних формувань російської федерації затримано та передано до правоохоронних органів сім осіб.

18 травня через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали понад 18 тисячі осіб та близько 2,5 тисяч транспортних засобів. Водночас близько 21 тисяч осіб і близько 2,5 тисяч транспортних засобів перетнули лінію зіткнення у зворотньому напрямку. У пропуску через контрольні пункти в'їзду-виїзду відмовлено чотирьом особам. Прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об'єднаних сил виявлено з ознаками контрабанди та вилучено матеріальних цінностей на загальну суму понад 103 тисячі гривень.

Місцеві військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працювали у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об'єднаних сил.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.