​Загалом за вчорашню добу задокументовано 39 збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ

За даними штабу операції Обэднаних сил, із посиланням на дані української розвідки, минулої доби двох бойовиків зі складу російсько-окупаційних військ було ліквідовано



Щоденне зведення речника Міноборони щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Загальна ситуація в районі бойових дій на сході України за минулу добу практично не змінилася. Противник продовжував систематично обстрілювати позиції українських підрозділів, і робив це в цілодобовому режимі. Загалом за вчорашню добу задокументовано 39 збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ, 13 з яких відбулися із застосуванням противником мінометів важких калібрів та ствольної артилерії калібру 122 мм.

Як свідчать зведення штабу операції, загалом за вчорашню добу, обстрілюючи оборонні укріплення наших військ, окупанти витратили 12 артилерійських снарядів, 41 та 51 одну міну з мінометних систем 120-го та 82-го калібрів відповідно. Також противник здійснив десять пострілів зі станкових протитанкових гранатометів та двічі вів вогонь з озброєння бойових машин піхоти.

Окрім того фіксувалися ворожі постріли з автоматичних та ручних гранатометів, зенітних установок та стрілецької зброї, включно зі снайперською.

Ці цифри свідчать про небажання російсько-окупаційних військ припиняти вогонь та дотримуватися домовленостей в рамках запровадженого режиму перемир’я.

Луганський напрямок. П’ятнадцять разів упродовж всієї доби противник порушував там режим припинення вогню. У чотирьох випадках це були обстріли із мінометів заборонених калібрів. Зазначену зброю ворог застосував проти захисників Кримського, Зайцевого, Новолуганського та с. Південне. У решті «гарячих точок» оперативно-тактичного угруповання «Північ» лунали ворожі постріли з БМП та піхотної зброї. Наші оборонці влаштовували противнику відсіч дванадцять разів, щоразу примушуючи його припинити вогонь. При цьому військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил вели вогонь у відповідь виключно зі штатного озброєння.

Майже вдвічі більше ворожих провокацій зафіксовано донецькому напрямку, де за вчорашню добу в штабі операції нарахували двадцять чотири обстріли з боку російсько-окупаційних військ. При цьому вісім разів вогонь вівся з мінометів та двічі з артилерійських систем.

Зокрема, під ворожим артилерійським вогнем вчора перебували оборонні укріплення українських військ біля Павлополя. Там противник двічі за добу вів обстріли з артилерії 122 калібру з витратою 12 снарядів. Двічі ворог бив а мінометів 120-калібру в бік оборонців Авдіївки. Це були доволі потужні обстріли, під час яких російсько-окупаційні війська випустили в бік опорних пунктів Об’єднаних сил 27 мін.

Також окупанти цілили з мінометних систем калібру 82 та 120 мм в районі Кам’янки, Новоселівки Другої та Мар’їнки.

Окрім того противник вів прицільні обстріли оборонних позицій наших підрозділів в інших районах оперативно-тактичного угруповання «Схід». Йдеться, зокрема про н.п. Широкине, Старогнатівка, Богданівка, Водяне, Піски, Талаківка і Красногорівка, де неодноразово упродовж доби російсько-окупаційні війська намагалися завдати втрат нашим захисникам, ведучи вогонь з БМП та піхотного озброєння.

На більшість із згаданих ворожих збройних провокації військовослужбовці Збройних Сил України реагували миттєво та відповідали окупанту щільним вогнем зі штатної зброї, аби примусити його припинити обстріли.

Унаслідок бойових дій, що тривали минулої доби в районі проведення операції, жоден український захисник не загинув, але четверо наших оборонців дістали поранення та троє зазнали бойових травмувань. Усіх їх було оперативно евакуйовано з передових позицій та надано невідкладну медичну допомогу.

За даними штабу операції, із посиланням на дані української розвідки, минулої доби двох бойовиків зі складу російсько-окупаційних військ було ліквідовано.

Від початку сьогоднішньої доби, станом на зараз в районі проведення операції зафіксовано дванадцять фактів порушення противником встановленого режиму перемир’я.

Російсько-окупаційні війська активно вели вогонь з артилерії і мінометів. За підрахунками штабу операції Об’єднаних сил, станом на 12.00 противник встиг витратити вісім снарядів 152-го та шість снарядів 122-го калібру, а також загалом 44 міни калібру 120 та 82 мм.

Під ворожий артилерійсько-мінометний вогонь вночі та вранці потрапляли наші оборонні укріплення поблизу Новолуганського Старогнатівки, Світлодарська, Новгородського, та с. Хутір Вільний.

Окім того ворожий вогонь з автоматичних гранатометів та озброєння БМП фіксувався в районах н.п. Оріхове, Опитне та Золоте-4.

Вже від початку доби підрозділи українських військ вели активні оборонні дії і відповідали противнику вогнем зі штатних засобів, без застосування заборонених зразків зброї.

За попередньою інформацією, сьогодні дістав поранення один український захисник. Наразі він отримує невідкладну медичну допомогу, наші військові лікарі характеризують стан його здоров’я як задовільний.

Незважаючи на такий «неспокійний» початок доби, військовослужбовці Збройних Сил України та інших відомств, залучених до проведення операції, надійно тримають оборону та контролюють противника по всій лінії бойового протистояння.

Слава захисникам України! Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.