​Протягом минулої доби ворог здійснив 23 прицільні обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил

Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська здійснили вже 7 прицільних обстрілів позицій українських військ. При цьому було поранено одного нашого захисника



Виступ речника Міноборони України щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо хронології подій та ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил.

1. Протягом 30 червня російсько-окупаційні війська продовжували свідомо здійснювати збройні провокації по позиціях Українських героїв, застосовуючи на лінії бойового зіткнення заборонені Мінськими угодами калібри озброєння: артилерію та міномети.

2. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» Об’єднаних сил, російсько-окупаційні війська здійснили 4 обстріли наших позицій, при цьому тричі застосовували міномети різних калібрів.

Вчора, майже з опівночі, з напрямку від окупованого села Нижнє Лозове, противник протягом 17 хвилин випустив по нашим оборонцям смт Луганське 20 мін калібру 120 мм та вів вогонь з озброєння БМП.

Після 06.30 ранку та з 17.39 наші захисники Новолуганського фіксували розриви ворожих мін калібру 82 мм. Також ввечері ворог вів тут вогонь з АГС.

З 19.05 бойові дії розпочалися в районі н.п. Новотошківське. Тут окупанти розпочали обстріл наших оборонців з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Наші захисники України адекватно придушували ворожу активність, чітко дотримуючись Мінських домовленостей.

3. Найвищу ворожу активність вчора зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» Об’єднаних сил. Тут російсько-окупаційні війська свідомо порушили режим тиші 19 разів.

Зокрема, ворог 4 рази вів обстріли з мінометів різних калібрів по наших захисниках Мар’їнки, також застосовуючи озброєння БМП та гранатомети. Загалом окупанти випустили тут 23 міни 120-го та 82-го калібрів.

Також розриви декількох ворожих мін 120-го калібру фіксували наші оборонці н.п. Піски після 17.10. З мінометів калібру 82 мм ворог вів обстріли захисників України зранку — в районі н.п. Опитне, вдень — двічі поблизу Авдіївки.

З 23.07 російсько-окупаційні війська здійснили артилерійський та мінометний обстріл позицій наших героїв поблизу смт Талаківка. Від н.п. Пікузи ворог протягом 25 хвилин здійснив 12 пострілів з артилерії калібру 122 мм. Також наші оборонці зафіксували тут розриви декількох ворожих мін 120-го калібру.

Окрім цього, активні обстріли з гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї російсько-окупаційні війська вели протягом минулої доби поблизу н.п. Мар’їнка, Лебединське, Широкине, Опитне, Павлопіль, Новотроїцьке, Авдіївка, Троїцьке, Водяне, Красногорівка, Верхньоторецьке.

4. Загалом протягом минулої доби ворог здійснив 23 прицільні обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил. При цьому російсько-окупаційні війська здійснили 12 пострілів з артилерії калібру 122 мм, також окупанти під час обстрілів випустили 84 міни калібрів 120 та 82 мм.

Захисники України вели адекватні оборонні дії, неухильно виконуючи взяті зобов’язання щодо дотримання Мінських угод.

Внаслідок ворожих обстрілів, втрат протягом минулої доби серед наших Українських героїв немає.

5. Щодо обстановки на лінії фронту сьогодні, 1 липня.

За наявною інформацією, від початку поточної доби російсько-окупаційні війська здійснили вже 7 прицільних обстрілів наших позицій. При цьому поранено одного нашого захисника.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» Об’єднаних сил, одразу з опівночі окупанти розпочали мінометний обстріл захисників Новоолександрівки. Протягом 10 хвилин окупанти випустили 5 мін 120-го калібру.

Також ворог двічі вів обстріли оборонців Новолуганського. При цьому вночі зафіксовано розриви декількох ворожих мін 82-го калібру, а після 05.00 ранку окупанти протягом 40 хвилин випустили 16 мін калібру 120 мм та вели вогонь з АГС.

Протягом цього ж часу, з 05.00 ранку противник вів обстріл з мінометів та АГС наших захисників н.п. Зайцеве. Загалом зафіксовано розриви 12-ти ворожих мін калібру 82 мм.

Поблизу н.п. Луганське окупанти порушили режим тиші з 06.00 ранку, застосовуючи гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» Об’єднаних сил, з 05.25 ранку російсько-окупаційні війська здійснили обстріл наших позицій поблизу Водяного. Від окупованої Ужівки ворог протягом півгодини вів вогонь з гранатометів різних систем.

Окрім цього, з 06.20, російсько-окупаційні війська протягом 15 хвилин випустили 8 мін калібру 120 мм по нашим позиціям в районі Авдіївки. Ворог вів обстріл від окупованого селища Мінеральне.

За наявною інформацією, від початку поточної доби, внаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ отримав поранення один Український військовий. Стан здоров’я нашого героя — задовільний.

6. За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування зс рф продовжує здійснювати всебічне забезпечення окупаційного угрупування військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

Протягом червня ц.р. з території росії через неконтрольовані ділянки кордону автомобільним транспортом завозились боєприпаси для відновлення запасів, витрачених підрозділами з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ під час обстрілів позицій Об’єднаних сил. Залізничним транспортом для російських окупаційних військ з рф доставлялись пально-мастильні матеріали, інженерне обладнання та інше військове майно.

Крім того, до росії було відправлено ешелон з пошкодженою бойовою технікою з метою забезпечення її ремонту у найкоротші терміни та повернення на озброєння російських окупаційних військ.

7. Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій з боку окупантів.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.