​Загалом протягом минулої доби обліковано 29 ворожих обстрілів

За минулу добу п’ятеро українських військовослужбовців зазнали поранень. За даними розвідки ОС, вогнем у відповідь 3 липня одного окупанта знищено та сімох поранено



Щоденний виступ, підготовлений прес-службою Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил протягом минулої доби та станом на сьогодні, 4 липня.

Кількість порушень російсько-окупаційними військами режиму припинення вогню на лінії зіткнення за добу значно зросла. Противник з високою інтенсивністю застосовував заборонені Мінськими угодами артилерійські системи калібру 122 мм і міномети калібру 120 та 82 мм.

1. На Луганському напрямку відбулося 16 обстрілів.

Найгарячішою точкою було Зайцеве, де окупанти відкривали вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил 5 разів з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Тричі з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, озброєння БМП, зенітної установки ЗУ-23-2, кулеметів та стрілецької зброї були обстріляні позиції наших військ поблизу Новолуганського.

По два рази ворог вів вогонь: неподалік Південного – з 82-мм мінометів, автоматичних гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї, біля Новгородського – з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм, автоматичних гранатометів та великокаліберного кулемету.

Додам, що 82-мм міномет російсько-окупаційні війська застосували також в районі Попасної, де з 19.10 до 19.30 розірвалися 3 міни зазначеного калібру, а також лунали автоматичний гранатомет і кулемет великого калібру.

Зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти після 8-ї ранку обстріляли наших захисників Травневого, а близько 8-ї вечора – позиції українських військ в районі Майорська.

Поблизу Кримського противник з о пів на 11 вечора з боку окупованого Слов’яносербська протягом 25 хвилин вів вогонь зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, озброєння БМП, великокаліберного кулемету та стрілецької зброї.

2. На Донецькому напрямку минулої доби ворог порушив режим тиші 13 разів.

Один раз зранку і двічі ввечері російсько-окупаційні війська відкривали вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил неподалік Водяного, використовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

По 2 рази противник обстрілював позиції наших військ в районах Авдіївки, Мар’їнки, Опитного та Лебединського. Зауважу, що в основному окупанти вели вогонь з піхотного озброєння, проте один із обстрілів захисників Авдіївки здійснили із мінометів 120-го калібру, а біля Мар’їнки випустили у наш бік 2 міни калібру 82 мм.

Крім того, у період з 21.15 до 22.05 ворог зі станкового протитанкового гранатомету обстріляв військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання поблизу Новогригорівки, а оборонців Красногорівки провокував вогнем з великокаліберного кулемету.

3. Таким чином, загалом протягом минулої доби обліковано 29 ворожих обстрілів, усі вони визначені як прицільні. У наш бік окупанти випустили 15 артилерійських снарядів калібру 122 мм, а також 93 міни 120-го та 82-го калібрів.

За минулу добу п’ятеро українських військовослужбовців зазнали поранень.

За даними розвідки Об’єднаних сил, вогнем у відповідь 3 липня одного окупанта знищено та сімох поранено.

4. Станом на 12-ту годину сьогодні, 4 липня, російсько-окупаційні війська здійснили 9 обстрілів, противник продовжує активно застосовувати заборонені артилерію та міномети.

Так, на Луганському напрямку з початком доби розпочався обстріл зі 120-го міномету опорних пунктів підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних поблизу Новгородського. За 35 хвилин з боку окупованої Горлівкиворог випустив 8 мін.

У період з 4.40 до 6.20 окупанти по два рази обстріляли позиції наших військ в районах: Кримського – з артилерійських систем калібру 122 мм і мінометів 82-го калібру, та Новотошківського – з артилерії калібру 122 мм, 120-мм міномету і станкових протитанкових гранатометів. Ще один обстріл з мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових і автоматичних гранатометів у цей час зафіксований неподалік населеного пункту Луганське.

Крім того, з 7.20 до 7.40 з боку окупованого Первомайська ворог випустив 6 мін 120-го та 2 міни 82-го калібрів по наших воїнах, які виконують бойові завдання біля Попасної.

На Донецькому напрямку вночі противник здійснив 20-хвилинний обстріл з підствольних гранатометів і великокаліберних кулеметів опорних пунктів підрозділів Об’єднаних сил поблизу Опитного.

Ще одну 20-хвилинну вогневу провокацію окупанти влаштували біля Лебединського, застосувавши великокаліберні кулемети.

За наявною інформацією, від початку поточної доби один наш воїн отримав бойове травмування.

Втрати ворога в результаті вогню у відповідь з боку наших військ уточнюються.

Ситуація на лінії зіткнення перебуває під надійним контролем підрозділів Об’єднаних сил.

5. За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російсько-окупаційних військ нарощує щільність мінно-вибухових загороджень перед бойовими позиціями та у місцях розташування підрозділів з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) ак зс рф, у т.ч. у тилових районах.

При цьому, інтенсивно проводяться інженерні роботи з дообладнання вогневих точок, а на окремих ділянках мінування встановлюються осколкові загороджувальні міни ОЗМ-72 у комплекті з неконтактним вибуховим пристроєм сейсмічної дії НВУ-П «Охота».

У зв’язку з тим, що встановлення зазначених пристроїв пов’язано з підвищеною небезпекою і потребує високого рівня підготовки особового складу, до мінування залучаються виключно кадрові військовослужбовці зс рф.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.