​Протягом минулої доби ворог 17 разів обстріляв позиції наших захисників

Учора загинув один український воїн. Трьох військовослужбовців Збройних Сил України з пораненнями було доставлено до медичних закладів для надання необхідної допомоги



Щоденний виступ, підготовлений прес-службою Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил протягом минулої доби, та станом на сьогодні, 16 липня.

Інтенсивність обстрілів російсько-окупаційними військами наших оборонних позицій на лінії зіткнення практично не змінилася. Окупанти продовжували застосовувати заборонені Мінськими домовленостями міномети калібрів 120 та 82 мм, а також гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

1. На Луганському напрямку противник порушив режим тиші 4 рази.

З 3.35 ночі ворог 20 хвилин з кулеметів великого калібру обстрілював наших захисників Луганського.

2 тривалих обстріли протягом доби російсько-окупаційні війська здійснили з боку населеного пункту Калинове-Борщувате.

Так, вранці з мінометів 120-го та 82-го калібрів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів упродовж години окупанти вели вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Новоолександрівки.

А по позиціях наших військ неподалік Попасної ввечері протягом 45 хвилин випустили 4 міни калібру 120 мм та вели вогонь з автоматичних гранатометів.

Близько 11-ї години вечора 5-хвилинна ворожа вогнева провокація із використанням стрілецької зброї зафіксована біля Кримського.

2. На Донецькому напрямку обстрілів минулої доби було 13.

Вкотре найбільш активним ворог був поблизу Водяного, де 4 рази відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм, станкових і ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї, а також здійснив невдалу, завдяки вмілим і впевненим діям військовослужбовців Збройних Сил України, спробу проникнення диверсійно-розвідувальної групи.

Тричі російсько-окупаційні війська обстрілювали опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил неподалік Павлополя — з 82-мм мінометів, станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та стрілецької зброї.

З піхотного озброєння окупанти протягом доби відкривали вогонь двічі — в районах Широкиного та Лебединського, по одному разу — біля Красногорівки та Авдіївки. Переважно противник застосовував великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, проте на підступах до Авдіївки використав ще й автоматичні станкові і ручні протитанкові гранатомети.

3. Таким чином, загалом протягом минулої доби обліковано 17 ворожих обстрілів, усі вони визначені як прицільні. Противник випустив у наш бік 35 мін калібрів 120 та 82 мм.

З глибоким сумом змушений повідомити про непоправну втрату, якої вчора зазнали Об’єднані сили — загинув один український воїн.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким, а також бойовим побратимам загиблого Героя.

Трьох військовослужбовців Збройних Сил України з пораненнями було доставлено до медичних закладів для надання необхідної допомоги.

За даними розвідки Об’єднаних сил, вогнем у відповідь 15 липня одного окупанта знищено та одного поранено.

4. Станом на 12-ту годину сьогодні, 16 липня, російсько-окупаційні війська здійснили 2 обстріли.

На Луганському напрямку з о пів на першу ночі ворог протягом 20 хвилин обстрілював опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил, обладнані поблизу Кримського. З боку Слов’яносербська окупанти випустили 8 мін калібру 82 мм, а також вели вогонь з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку після 4-ї ранку упродовж півгодини на позиціях наших військ поблизу Опитного розірвалися 11 мін 120-го та 10 мін 82-го калібрів.

За наявною інформацією, втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил від початку доби немає.

Втрати ворога в результаті вогню у відповідь з боку наших військ уточнюються.

Підрозділи Об’єднаних сил надійно контролюють ситуацію на лінії зіткнення.

5. За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російсько-окупаційних військ вживає заходів для посилення психологічного впливу на військовослужбовців українських силових структур. Йдеться, зокрема, про збільшення втрат особового складу у передових підрозділах Об’єднаних сил за рахунок перекидання з території РФ на тимчасово окуповану територію у Донецькій та Луганській областях додаткових снайперських підрозділів, озброєних у т.ч. снайперськими гвинтівками іноземного виробництва.

Одночасно вживаються заходи з недопущення викриття вищого офіцерського складу зс рф, що проходить службу в органах військового управління 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) ак зс рф за рахунок посилення їх охорони підрозділами спеціального призначення.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.