​Минулої доби ворог 10 разів відкривав прицільний вогонь на лінії бойового зіткнення

Учора внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої загинув один Український воїн. Окрім цього, двоє наших військових отримали поранення різних ступенів



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил.

1. Протягом доби, що минула, позиції захисників України продовжували перебувати під обстрілами російсько-окупаційних військ з різних зразків зброї.

2. Загалом протягом 18 липня, ворог 10 разів відкривав прицільний вогонь на лінії бойового зіткнення.

Переважно окупанти застосовували по позиціях Об’єднаних сил гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Противник вів вогонь в районі н.п. Майорськ, Піски, Троїцьке, Кам’янка, Водяне, Павлопіль та Пищевик.

Окрім цього, ввечері наші воїни в районах н.п. Піски та Ломакине фіксували розриви ворожих мін калібру 82 мм. З мінометів 120-го калібру окупанти вели обстріли також ввечері поблизу Павлополя.

Наші мужні Українські герої вели адекватні оборонні дії, неухильно дотримуючись виконання Мінських угод.

3. На превеликий жаль, вчора, під час вогневого бою між диверсійно-розвідувальною групою окупантів та нашими захисниками України, внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої загинув один Український воїн.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого героя, а також його бойовим побратимам.

Вічна пам’ять!

Окрім цього, внаслідок прицільних ворожих обстрілів двоє наших військових отримали поранення різних ступенів.

За інформацією Штабу ООС, протягом минулої доби, внаслідок адекватного ведення вогню у відповідь нашими воїнами, у складі російсько-окупаційних військ є втрати у живій силі.

4. Щодо обстановки на лінії бойового зіткнення сьогодні, 19 липня.

Від початку поточної доби зафіксовано 2 прицільні обстріли наших позицій з боку російсько-окупаційних військ.

З опівночі ворог вів вогонь зі стрілецької зброї в районі Широкиного, та зранку застосував гранатомети та великокаліберні кулемети поблизу Богданівки.

За наявною інформацією, втрат від початку поточної доби серед Українських героїв внаслідок ворожих обстрілів немає.

5. За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російське окупаційне командування активізувало заходи з примушення особового складу з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) ак зс рф подавати документи на оформлення російських паспортів. Водночас частина військовослужбовців, призваних з числа місцевих жителів, продовжує ухилятися від отримання громадянства рф, внаслідок розчарування в перспективах т.зв. «руського миру» та з огляду на посилення проукраїнських настроїв в суспільстві і зростання сподівань громадськості на позитивне вирішення керівництвом України проблем тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях.

Крім того, на зниження рівня зацікавленості в оформленні російського громадянства вплинуло розпорядження командування російських окупаційних військ про порядок зберігання паспортів військовослужбовців у штабах частин до їх звільнення з військової служби по закінченню контрактів.

6. Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до будь-яких провокаційних та підступних дій з боку російсько-окупаційних військ на лінії бойового зіткнення.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.