​Упродовж вчорашньої доби російські окупанти застосовували зброю тринадцять разів

У результаті бойових дій загинув військовослужбовець Національної гвардії України. Окрім того, внаслідок вчорашніх ворожих обстрілів одного українського бійця поранено



Щоденне зведення прес-служби Міноборони щодо обстановки в районі відсічі та стримування російської збройної агресії в Донецькій та Луганській областях за добу, що минула, а також станом на сьогодні, 11 серпня.

Упродовж вчорашньої доби в районі проведення операції російсько-окупаційні війська застосовували зброю тринадцять разів. Дванадцять ворожих обстрілів були ідентифіковані як прицільні, і також в одному випадку противник застосував заборонені калібри, випустивши і бік українських позицій чотири снаряди з 82-міліметрового міномету.

Зокрема, чотири рази російсько-окупаційні війська порушили встановлений режим перемир’я на Луганському напрямку. Місцями вогневої активності противника були н.п. Світлодарськ, Луганське, Новолуганське та Катеринівка. Саме в районі останнього вчора близько 21.00 з напрямку с. Молодіжне окупанти відкрили вогонь з міномету калібру 82 мм.

В інших районах ворог бив з автоматичних, ручних і підствольних гранатометів та стрілецької зброї, включно з кулеметами крупних калібрів.

Наші оборонці в цілому дотримувалися встановленого режиму припинення вогню, водночас двічі українським захисникам довелося належним чином відреагувати на ворожі збройні провокації, завдаючи у відповідь кулеметного вогоню.

Донецький напрямок. Там за минулу добу було зафіксовано дев’ять фактів недотримання противником режиму перемир’я. Ворожі постріли з гранатометів різних типів лунали поблизу Авдіївки Пищевика, Гнутового та н.п. Опитне.

Оборонні позиції Об’єднаних сил, розташовані біля с. Лебединське були обстріляні тричі за добу, при цьому російсько-окупаційні війська застосували стрілецьку зброю. В усіх трьох випадках противник вів вогонь зі сторони с. Ужівка.

На ці провокації військовослужбовці Збройних Сил України не реагували.

Але нашим захисникам все ж довелося вчора відповісти окупантам також і на донецькому напрямку. Зокрема ворожі обстріли наших укріплень на підступах до Авдіївки та Гнутового, де ворог вів гранатометний вогонь, були доволі небезпечними, і в цілому несли загрозу нашим оборонцям, тож відповідь з піхотної зброї дещо вгамувала окупантів та змусила їх припинити вогонь.

Загалом, упродовж доби, що минула, в штабі операції обліковано тринадцять порушень режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ. Вогонь у відповідь, як вже зазначалося, українські захисники відкривали чотири рази.

У результаті бойових дій, що тривали минулої доби на сході України, на превеликий жаль маємо втрати — загинув військовослужбовець Національної гвардії України.

Окрім того, внаслідок вчорашніх ворожих обстрілів було поранено одного українського військовослужбовця. Стан його здоров’я задовільний, наразі він лікується в одному з військових госпіталів.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким, а також бойовим побратимам загиблого захисника України. Вічна пам’ять і слава Герою!

Від початку цієї доби, станом на 12.00 в районі проведення операції зафіксовано дві збройні провокації з боку російсько-окупаційних військ. При цьому заборонені калібри противник не застосовував.

Так, під ворожим вогнем сьогодні вранці перебували захисники Старогнатівки та с. Водяне, що на Донецькому напрямку. В обох випадках противник здійснив по кілька пострілів з ручних протитанкових гранатометів РПГ. Вогонь вівся з напрямку Новоласпи та н.п. Пікузи відповідно.

Військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил дотримувалися режиму припинення вогню.

Станом на цю мить ситуація залишається стабільною та повністю контрольованою українськими підрозділами зі складу Об’єднаних сил. Втрат немає.

Слава захисникам України! Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.