​Учора російські окупанти 14 разів обстріляли позиції наших захисників

Захисники України вели адекватні оборонні дії. За наявною інформацією, втрат протягом минулої доби внаслідок прицільних ворожих обстрілів у складі Об’єднаних сил не було



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил.

1. Протягом 14 вересня російсько-окупаційні війська дещо зменшили кількість обстрілів позицій Об’єднаних сил, порівняно з позаминулою добою, проте при цьому продовжили застосування мінометів різних калібрів, свідомо ігноруючи встановлений на лінії бойового зіткнення всеохоплюючий режим тиші.

2. Загалом вчора в районі відсічі та стримування збройної агресії рф на сході України наші мужні оборонці 14 разів перебували під прицільним вогнем з боку окупантів.

З них 5 прицільних обстрілів ворог здійснив в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» Об’єднаних сил.

Після 06.25 ранку з напрямку від селища Доломітне окупанти випустили 2 міни 120-го калібру по оборонцям Новолуганського.

З 07.10 до 08.00 від смт Донецький російсько-окупаційні війська вели щільний мінометний вогонь по нашим захисникам Новотошківського. Протягом цих 50 хвилин збройні формування російської федерації та її найманці випустили по наших позиціях 43 міни калібру 120 мм, та 25 мін 82-го калібру.

Також під ворожим мінометним обстрілом вчора перебували захисники селища Гладосове. Після 21.13 від окупованого смт Гольмівський ворог випустив 2 міни калібру 82 мм.

Окрім цього, вчора вдень з напрямку від шахти ім. Гагаріна окупованої Горлівки противник двічі вів прицільні обстріли позиції Об’єднаних сил в районі н.п. Південне. Тут окупанти активно застосовували гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

3. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» Об’єднаних сил російсько-окупаційні війська вчора важке озброєння не застосовували, проте ворог здійснив 9 обстрілів наших позицій з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Ці зразки озброєння окупанти прицільно застосовували по позиціях Українських захисників в районах н.п. Новотроїцьке, Водяне, Кам’янка, Богданівка, Лебединське та Опитне.

4. Захисники України вели адекватні оборонні дії, застосовуючи у відповідь виключно легке піхотне озброєння та неухильно дотримуючись Мінських угод.

За наявною інформацією, втрат протягом минулої доби внаслідок ворожих прицільних обстрілів у складі Об’єднаних сил немає.

5. Щодо обстановки від початку цієї доби.

Сьогодні, 15 вересня, російсько-окупаційні війська продовжили вести мінометні обстріли позицій наших захисників.

На початку доби захисники Зайцевого зафіксували розриви 2-х, а оборонці Новолуганського 3-х ворожих мін калібру 82 мм. Після 07.30 ранку окупанти продовжили мінометний обстріл в районі Новолуганського. Зранку наші захисники зафіксували розриви загалом 6-ти ворожих мін вже 120-го та 82-го калібрів.

Також вночі протягом понад 1,5 години тривали бойові дії в районі Авдіївки. Тут після майже опівночі російсько-окупаційні війська з напрямку від селища Мінеральне відкрили прицільний щільний вогонь по позиціях наших захисників з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння.

З метою придушення ворожої збройної активності та недопущення втрат особового складу серед наших захисників, підрозділи Об’єднаних сил вели адекватний вогонь у відповідь.

Окрім цього, з 03.40 з напрямку від села Стила окупанти вели 20-хвилинний обстріл з автоматичних станкових гранатометів по позиціях наших захисників Новогнатівки.

Таким чином, від початку поточної доби російсько-окупаційні війська здійснили 5 прицільних збройних провокацій на лінії бойового зіткнення.

За наявною інформацією, бойових втрат внаслідок ворожих обстрілів від початку поточної доби серед наших Українських героїв немає.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують мужньо та пильно виконувати бойові завдання із оборони нашої держави в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.