​Протягом 17 вересня ворог здійснив 11 прицільних обстрілів наших позицій

Учора в районі відсічі внаслідок ворожих обстрілів один наш захисник отримав поранення, несумісне з життям. Окрім цього, ще двоє наших захисників зазнали поранення



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил.

1. Протягом доби, що минула, кількість обстрілів з боку російсько-окупаційних військ на лінії бойового зіткнення зменшилася, порівняно з позаминулою добою. Але внаслідок прицільних обстрілів збройних формувань рф та її найманців по позиціях Об’єднаних сил, на превеликий жаль, знову є непоправна втрата серед Українських героїв.

2. Загалом, протягом 17 вересня в районі відсічі та стримування збройної агресії рф на сході України ворог здійснив 11 прицільних обстрілів наших позицій.

Зокрема, зранку поблизу Новотошківського, та пізно ввечері в районі Новолуганського противник застосував міномети 82-го калібру, загалом випустивши 11 мін.

Російсько-окупаційні війська вели провокаційні обстріли наших позицій застосовуючи переважно гранатомети різних систем, а також стрілецьку зброю. Під прицільним ворожим вогнем перебували наші позиції в районах н.п. Новотроїцьке, Залізне, Новотошківське, Водяне, Павлопіль, Лебединське, Новолуганське та Луганське.

Декілька разів підрозділи Об’єднаних сил придушували ворожу збройну активність адекватним вогнем у відповідь з чергових вогневих засобів. При цьому наші воїни неухильно дотримувались Мінських угод.

3. Як повідомлялося, вчора в районі відсічі та стримування збройної агресії рф на сході нашої держави, внаслідок ворожих обстрілів отримав поранення несумісне з життям один наш захисник, 1994 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким героя, а також його бойовим побратимам. Вічна пам’ять!

Окрім цього, під час виконання бойового завдання – проведення інженерної розвідки, отримали поранення двоє військових. Їх було евакуйовано до медичних закладів.

4. Щодо обстановки від початку цієї доби.

Сьогодні, 18 вересня, російсько-окупаційні війська продовжили порушення режиму тиші. Станом на 12.00 зафіксовано 3 прицільні ворожі обстріли.

З опівночі протягом години ворог вів прицільний обстріл позицій наших захисників н.п. Травневе. Від селища Доломітне окупанти застосовували ручні протитанкові та автоматичні станкові гранатомети, й стрілецьку зброю.

Близько 09.00 в районі Кримського окупанти порушили режим тиші з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Прицільний обстріл ворог здійснював з напрямку від смт Донецький.

З 11.20, протягом півгодини ворог вів вогонь з великокаліберних кулеметів по захисникам н.п. Березове. Обстріл противник здійснював від окупованого міста Докучаєвськ.

Захисники України вели адекватні оборонні дії черговими вогневими засобами.

За наявною інформацією, бойових втрат від початку поточної доби у складі підрозділів Об’єднаних сил немає.

5. До інших важливих новин.

За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування зс рф посилює підрозділи російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях за рахунок призначення на первинні офіцерські посади випускників російських вищих військово-навчальних закладів.

Водночас, для підвищення рівня спеціальної підготовки диверсійно-розвідувальних груп та снайперських пар, через неконтрольовані Україною ділянки кордону продовжують прибувати військовослужбовці з елітних підрозділів спецпризначення зс рф.

При цьому, як повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, новоприбулі на окуповану територію кадрові російські військовослужбовці відрізняються вкрай негативним ставленням до місцевого населення, особливо до т.зв. «нових громадян росії», які працюють в системі тилового забезпечення противника. У зв’язку з цим зросла кількість застосування зброї при виникненні конфліктних ситуацій. Зокрема, 15 вересня ц.р. при намаганні застосувати зброю у громадському місці під час суперечки з представниками т.зв. «місцевих правоохоронних органів», було важко поранено російського окупанта.

6. Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних та провокаційних дій з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.