​Учора окупанти здійснили 19 прицільних обстрілів позицій наших захисників

У районі відсічі та стримування збройної агресії рф внаслідок прицільних ворожих обстрілів отримали поранення троє наших воїнів, а один захисник - бойове травмування



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил.

1. Збройні формування російської федерації та її найманці не припиняють вогневі провокації по позиціях захисників України на лінії бойового зіткнення.

2. Протягом 20 вересня окупанти здійснили загалом 19 прицільних обстрілів, в тому числі, вели вогонь із заборонених Мінськими угодами мінометів.

Ворог знову переважно застосовував гранатомети різних систем та стрілецьке озброєння. Під прицільним вогнем з боку окупантів перебували наші воїни в районах н.п. Новолуганське, Кримське, Південне, Станиця Луганська, Майорськ, Новотроїцьке, Новогнатівка, Красногорівка, Мар’їнка, Водяне, Павлопіль та Авдіївка.

Після 22.50 оборонці Новозванівки зафіксували розриви 10-ти ворожих мін калібру 82 мм. Обстріл окупанти вели з напрямку від смт Калинове.

3. Підрозділи Об’єднаних сил, неухильно дотримуючись Мінських угод, декілька разів вели вогонь у відповідь на ворожі прицільні обстріли, адекватно застосовуючи виключно легке піхотне озброєння.

На жаль, вчора, в районі відсічі та стримування збройної агресії рф на сході України внаслідок прицільних ворожих обстрілів отримали поранення троє наших воїнів, а один захисник — бойове травмування.

4. Щодо обстановки від початку цієї доби.

Сьогодні, 21 вересня, російсько-окупаційні війська проявляли активність на приморській ділянці нашої оборони, зокрема, свідомо порушивши Мінські угоди артилерійським обстрілом.

За наявною інформацією, загалом від початку поточної доби противник здійснив 4 прицільні обстріли наших позицій, з них тричі під ворожим вогнем перебували захисники Водяного.

Детальніше в хронологічному порядку. Після 01.00 ночі, з напрямку від Ужівки окупанти розпочали обстріл позицій оборонців Водяного з озброєння БМП, гранатометів та стрілецького озброєння, який тривав близько 50 хвилин.

Близько 02.00 ночі від Саханки ворог вів вогонь по позиціям наших воїнів поблизу Лебединського. Тут окупанти протягом півгодини застосовували стрілецьке озброєння та станкові протитанкові гранатомети.

З близько 02.30 ворог поновив обстріли в районі Водяного, застосовуючи знову ж від Ужівки ручні протитанкові та автоматичні станкові гранатомети.

З 06.57 до 07.20 від окупованого села Заїченко противник здійснив по нашим захисникам Водяного 10 артилерійських пострілів 122-го калібру.

Унаслідок прицільного ворожого вогню від початку поточної доби бойових втрат серед наших Українських героїв немає.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують мужньо та пильно виконувати бойові завдання із оборони нашої держави в районі відсічі та стримування збройної агресії рф на сході України.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.