​За вчорашню добу задокументовано 13 збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ

Унаслідок збройних провокацій ворога, що тривали минулої доби в районі проведення операції, на щастя, жоден український захисник не загинув і не був поранений



Щоденне зведення Міністерства оборони України щодо ситуації на лінії зіткнення.

Загальна обстановка в районі проведення операції на сході України за минулу добу суттєвих змін не зазнала, хоча загальна кількість ворожих обстрілів, порівняно з добою раніше, дещо знизилася. Противник продовжував систематично обстрілювати позиції українських підрозділів і робив це в цілодобовому режимі. Загалом за вчорашню добу задокументовано 13 збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ, два з яких відбулися із застосуванням противником заборонених зразків зброї. Як свідчать зведення штабу операції, загалом за вчорашню добу, обстрілюючи оборонні укріплення наших військ, окупанти витратили 10 артилерійських снарядів 122-го калібру та 10 мін з мінометів калібру 82 мм.

Також противник здійснив п’ять пострілів зі станкових протитанкових гранатометів та в одному випадку застосував вогонь з озброєння бойових машин піхоти.

На луганському напрямку ворог відкривав вогонь п’ять разів. Обстріли почалися наприкінці доби, а саме о 16.00. Вогневі провокації зі сторони російсько-окупаційних військ із застосування піхотної зброї фіксувалися поблизу с. Південне та н.п. Новозванівка та Майорськ.

Вже пізно ввечері окупанти ввели в дію міномети 82-го калібру. Цю заборонену зброю противник використав під час обстрілів наших позицій неподалік с. Луганське та Новолуганське, з витратою шість та чотири боєприпаси відповідно. Зазначені обстріли ворог здійснив з напрямку н.п. Доломітне та Логвинове.

Аби дати гідну відсіч противнику, військовослужбовці Об’єднаних сил відкривали вогонь у відповідь загалом чотири рази із застосуванням штатного піхотного озброєння.

Донецький напрямок. Там за вчорашню добу в штабі операції нарахували вісім прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ. На відміну від луганського напрямку, тут противник розпочав вогневі провокації одразу з настанням нової доби. Так, починаючи з о пів на другої ночі ворог здійснив низку обстрілів з БМП та гранатометів опорних пунктів українських військ біля Водяного. Під час одного з них, що стався вже вранці, а саме 06.57, російсько-окупаційні війська витратили десять снарядів з артилерії 122-го калібру. Також окупанти застосували піхотну зброю в районі Лебединського, Новотроїцького та Мар’їнки.

Унаслідок бойових дій, що тривали минулої доби в районі проведення операції, на щастя жоден український захисник не загинув і не був поранений.

Від початку сьогоднішньої доби, станом на 11.00, в районі проведення операції зафіксовано чотири порушення російсько-окупаційними військами встановленого режиму перемир’я. Усі обстріли противник здійснив на донецькому напрямку.

Так, о пів на першу ночі окупанти обстріляли з кулеметів наші оборонні позиції поблизу Миколаївки. Близько шостої ранку ворожі постріли з автоматичних гранатометів фіксувалися на підступах до Новогнатівки. Ці дві провокації ворог здійснив з напрямку Докучаєвська.

Далі, о 09.30 під ворожим вогнем перебували оборонці Водяного, де окупанти так само били з автоматичних гранатометів АГС та стрілецької зброї.

Окрім того, кулемети крупного калібру противник застосував під час ведення вогню в бік підрозділу Об’єднаних сил, який обороняє н.п. Лебединське.

Від початку доби підрозділи українських військ відкривали вогонь у відповідь зі штатних піхотних засобів лише в одному випадку.

За попередньою інформацією, втрат у лавах українських військ з початку поточної доби немає. Військовослужбовці Збройних Сил України та інших військових формувань, залучених до проведення операції, надійно тримають оборону та контролюють противника по всій лінії зіткнення.

Слава захисникам України! Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.