​Минулої доби ворог 24 рази відкривав вогонь по позиціях наших захисників

Унаслідок обстрілів двоє військовослужбовців зі складу ОС зазнали поранень. Стан наших захисників задовільний, їм надається необхідна допомога у медичних закладах



Зведення Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об'єднаних сил.

Російсько-окупаційні війська значно збільшили кількість обстрілів наших оборонних позицій на лінії зіткнення. Ворог обстрілював підрозділи Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Характерно, що 4 рази, з озброєння БМП, гранатометів та стрілецької зброї противник відкривав вогонь на ділянці розведення № 3 в районі Богданівки.

На Луганському напрямку обліковано 11 порушень режиму тиші.

Тричі окупанти обстрілювали опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил неподалік Луганського, застосовуючи міномети калібру 82 мм, станкові протитанкові і автоматичні гранатомети та великокаліберні кулемети.

По 2 рази російсько-окупаційні війська з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї вели вогонь поблизу Попасної та Новолуганського, а також зі стрілецької зброї — біля Травневого.

Ворожі гранатомети та великокаліберні кулемети лунали в районі Оріхового.

А неподалік Зайцевого противник влаштував провокацію із використанням кулеметів та стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку відбулося 13 прицільних ворожих обстрілів.

4 рази — двічі вночі та по одному разу вдень і ввечері — окупанти з боку Петрівського відкривали вогонь по позиціях наших військ поблизу Богданівки, застосовуючи озброєння БМП-2, станкові протитанкові і автоматичні гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю.

По 2 рази, з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, були обстріляні військовослужбовці Збройних Сил України, які виконують бойові завдання в районах Новотроїцького та Водяного.

З 4-ї години дня до 22.30 російсько-окупаційні війська з боку Верхньошироківського відкривали вогонь з автоматичного гранатомета та стрілецької зброї по наших захисниках Пищевика та з ручного протитанкового гранатомету — по позиціях підрозділів Об’єднаних сил неподалік Гнутового. Біля Талаківки, Новогнатівки та Красногорівки ввечері лунали постріли зі стрілецької зброї.

Загалом за минулу добу ворог здійснив 24 обстріли.

Внаслідок цих обстрілів двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил зазнали поранень. Стан наших захисників задовільний, їм надається необхідна допомога у медичних закладах.

Станом на 12.00 сьогодні, 24 вересня, російсько-окупаційні війська відкривали вогонь 4 рази.

На Луганському напрямку о пів на першу ночі та близько сьомої ранку противник з боку населеного пункту Гольмівський зі стрілецької зброї і автоматичного гранатомету відповідно обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил, обладнані неподалік Травневого.

На Донецькому напрямку з початком доби ворог 20 хвилин вогнем з кулемету великого калібру та стрілецької зброї намагався спровокувати на відповідь наших воїнів, які виконують бойові завдання поблизу Красногорівки.

А близько 6.30 окупанти випустили 3 міни калібру 82 мм по захисниках Мар’їнки.

За наявною інформацією, від початку поточної доби Об’єднані сили втрат не зазнали і продовжують надійно контролювати ситуацію на лінії зіткнення.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування зс рф розпочало підготовку до чергового етапу посилення бойових спроможностей російсько-окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

Зокрема, з 25 по 28 вересня ц. р. у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) ак зс рф буде проведено масштабні командно-штабні мобілізаційні навчання. У ході підготовки до цих навчань вже розпочались інтенсивні тренування персоналу т. зв. «військових комісаріатів» до виконання завдань при оголошенні часткової або повної мобілізації. Окрема увага приділяється оповіщенню осіб, які вже отримали російські паспорти для їх призову на військову службу по мобілізації.

Контроль зазначених заходів здійснюється офіцерами штабу 8-ї армії Південного військового округу зс рф.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.