​Учора російсько-окупаційні війська здійснили 25 прицільних обстрілів позицій наших захисників

Унаслідок ворожих обстрілів отримав поранення, несумісне з життям, один наш герой. Лише з початку жовтня Україна має вже третю бойову непоправну втрату на лінії бойового зіткнення



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил.

1. Протягом доби, що минула, в районі відсічі та стримування збройної агресії рф на сході України російсько-окупаційні війська здійснили загалом 25 прицільних обстрілів позицій Українських захисників.

При цьому в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» Об’єднаних сил окупанти 6 разів застосовували міномети 82-го калібру, загалом випустивши 29 мін. Під ворожими мінометними обстрілами перебували наші мужні оборонці н.п. Зайцеве та Луганське, та 4 рази поблизу Новолуганського.

Під час чергових порушень режиму тиші ворог також застосовував гранатомети різних систем та стрілецьке озброєння. Деякі обстріли з боку окупантів тривали близько години. Під ворожим вогнем вчора опинилися наші позиції в районах н.п. Новолуганське, Попасна, Золоте-4, Луганське, Золоте, Павлопіль, Новотроїцьке, Авдіївка, Богданівка, Новогнатівка, Водяне, Красногорівка, Березове, Пищевик та Новомихайлівка.

Окрім цього, вчора після 15.00, з напрямку від мікрорайону Трудівські окупованого Донецька під прикриттям ворожого обстрілу з великокаліберних кулеметів зафіксовано ведення противником снайперського вогню по нашим захисникам міста Красногорівка.

2. Під час ведення вогню у відповідь підрозділи Об’єднаних сил адекватно застосовували чергові вогневі засоби та придушували ворожу збройну активність.

На превеликий жаль, доба, що минула на лінії бойового зіткнення, знову принесла непоправну втрату. Внаслідок прицільних ворожих обстрілів отримав поранення несумісне з життям один наш герой.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого захисника, а також його бойовим побратимам. Вічна пам’ять!

Так, лише з початку жовтня Україна має вже третю бойову непоправну втрату на лінії бойового зіткнення.

Окрім цього, вчора внаслідок ворожого вогню отримав поранення один наш воїн. Його евакуйовано до медичного закладу.

3. Від початку поточної доби, 7 жовтня, на лінії бойового зіткнення зафіксовано 7 прицільних обстрілів позицій Об’єднаних сил з боку російсько-окупаційних військ. При цьому 5 разів збройні формування рф та її найманці свідомо порушували Мінські угоди мінометними обстрілами позицій Українських героїв.

Майже з опівночі, з напрямку від селища Доломітне окупанти випустили 3 міни калібру 82 мм та вели вогонь з великокаліберних кулеметів по нашим захисникам селища Травневе.

Після 07.00 знову ж від Доломітного ворог випустив 14 мін 120-го калібру по оборонцям Новолуганського.

З 08.00, протягом 20 хвилин, противник вів обстріл в районі ділянки розведення н.п. Золоте, застосовуючи з напрямку від окупованого міста Первомайськ станкові протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.

З 10.00 під ворожим вогнем з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння опинилися наші захисники Луганського.

Окрім цього, російсько-окупаційні війська з мінометів калібру 82 мм випустили після 08.30 ранку 8 мін по нашим оборонцям Чермалика, близько 11.00 – 5 мін в районі Новолуганського, та з 11.10 – 3 міни по оборонцям селища Гладосове.

Наші воїни вели адекватні оборонні дії, застосовуючи чергові засоби.

За наявної інформацією, від початку поточної доби втрат серед наших захисників України немає.

4. За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російські окупаційні адміністрації з 1 жовтня ц.р. розпочали т.зв. «перепис населення» на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях. Перепису підлягають всі особи, які були прописані до 2014 року на тимчасово окупованих територіях. Під час анкетування місцевих жителів збирається як традиційна інформація, у т.ч. про вік, національність, освіту тощо, так і специфічна, що стосується офіційного чи неофіційного працевлаштування, у державних чи приватних установах та питання, що пов’язані з громадською активністю.

При цьому, анкетування у певної частини громадян викликало обурення через необхідність давати відповіді, які можуть слугувати для формування персоніфікованих досьє і у подальшому використанні окупантами для обмеження прав і свобод опитаних.

5. Наші захисники – підрозділи Об’єднаних сил мужньо обороняють Україну на лінії бойового зіткнення, й перебувають напоготові до підступних та провокаційних дій з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.