​За минулу добу ворог здійснив 24 обстріли позицій Об’єднаних сил

Унаслідок ворожих обстрілів минулої доби одного бійця зі складу ОС було поранено. Від початку поточної доби до опівдня російсько-окупаційні війська відкривали вогонь 8 разів



Зведення Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об'єднаних сил.

Порівняно з попередньою добою російсько-окупаційні війська майже на третину збільшили кількість обстрілів наших оборонних позицій на лінії зіткнення. При цьому зафіксовано застосування противником заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм і мінометів калібрів 120 та 82 мм.

Вкотре мав місце навмисний обстріл ворогом ділянки розведення сил і засобів в районі населеного пункту Золоте, у тому числі з міномету калібру 82 мм.

На Луганському напрямку обліковано 11 порушень режиму тиші.

Саме в районі Золотого противник відкривав вогонь найчастіше – 5 разів, використавши міномет калібру 82 мм, ручний протитанковий гранатомет та тричі – кулемети великого калібру.

Після 7-ї ранку упродовж 40 хвилин вибухи 12 артилерійських снарядів калібру 122 мм та 6 мін 120-го калібру нарахували на своїх позиціях військовослужбовці Збройних Сил України, які виконують бойові завдання поблизу Новолуганського.

Біля Гладосового з 10-ї до 11-ї вечора розірвалися 11 мін калібру 82 мм, а також лунали автоматичний гранатомет та стрілецька зброя.

Неподалік Кримського окупанти у період з 15-ї до 18-ї години двічі з боку Сентянівки вели вогонь зі станкового і ручного протитанкового гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

Зранку з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї були обстріляні опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил поблизу Майорська, а у вечірній час з ручного протитанкового гранатомету – біля Новозванівки.

На Донецькому напрямку відбулося 13 прицільних обстрілів.

По 2 рази російсько-окупаційні війська обстрілювали наші позиції в районах Красногорівки – зі 120-го міномету та ручного протитанкового гранатомету; Лебединського – зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; Водяного – з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Обладнані біля населеного пункту Піски опорні пункти підрозділів Збройних Сил України противник вночі понад 10 хвилин обстрілював з міномету калібру 82 мм та кулемету.

Автоматичний гранатомет окупанти застосували під ранок поблизу Миколаївки, ручний протитанковий – ввечері неподалік Новотроїцького. В обох випадках вогонь вівся з боку Докучаєвська.

Позиції наших військ на підступах до Авдіївки та в районі Пищевика окупанти обстріляли з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Біля Новогнатівки і Павлополя вночі та вдень відповідно відбулися ворожі провокації із застосуванням кулеметів.

Таким чином, загалом за минулу добу ворог здійснив 24 обстріли, випустивши у бік наших позицій по 12 артилерійських снарядів калібру 122 мм та мін 120-го калібру, а також 24 міни калібру 82 мм.

Унаслідок ворожих обстрілів минулої доби одного військовослужбовця зі складу Об’єднаних сил було поранено.

Від початку поточної доби до опівдня російсько-окупаційні війська відкривали вогонь 8 разів.

Поблизу Кримського, що на Луганському напрямку, близько 8-ї години ранку окупанти влаштували 25-хвилинний обстріл з озброєння бойової машини піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

7 обстрілів зафіксовано на Донецькому напрямку.

По 2 рази ворог обстрілював опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил в районах Новотроїцького – зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та кулеметів великого калібру, і Водяного – з озброєння БМП, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

7 мін 120-го калібру противник з 8-ї ранку за 35 хвилин випустив з боку Спартака по наших оборонцях Авдіївки.

Автоматичні гранатомети та стрілецьку зброю російсько-окупаційні війська застосували під час нічного обстрілу позицій наших військ неподалік Пищевика та ранкового – біля населеного пункту Новоселівка Друга.

За наявною інформацією, упродовж поточної доби Об’єднані сили втрат не зазнали і продовжують надійно контролювати ситуацію на лінії зіткнення.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російсько-окупаційних військ розпочало доукомплектування особовим складом з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) ак зс рф.

Зокрема, з 7 жовтня ц.р. на полігонах на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях проходить підготовку чергова партія молодого поповнення. При цьому в якості інструкторів залучаються кадрові офіцери зс рф та російські найманці, які пройшли підготовку на території росії.

Разом з тим, за досвідом, майже третина з призваних новобранців протягом першого місяця самовільно залишають місце служби через важкі умови підготовки та жорстке ставлення з боку російських інструкторів.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.