​Учора ворог здійснив 21 обстріл позицій Об’єднаних сил

Порівняно з попередньою добою обстановка на лінії зіткнення змін не зазнала. Жоден боєць зі складу Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів не загинув і не був поранений



Виступ речника Міноборони України щодо ситуації в районі проведення операції Об'єднаних сил.

Порівняно з попередньою добою обстановка на лінії зіткнення змін не зазнала. Російсько-окупаційні війська обстрілювали наші оборонні позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 та 82 мм, а також застосовували озброєння БМП, гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю.

На Луганському напрямку порушень режиму тиші було 14.

Майже половину з них — 6 — противник влаштував поблизу Новолуганського, де обстрілював опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил з мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі Золотого двічі за добу, у вечірній час, лунали автоматичний станковий і ручний протитанковий гранатомети та кулемет великого калібру.

Позиції наших військ біля Зайцевого ворог обстріляв з озброєння бойової машини піхоти.

Автоматичні гранатомети окупанти використовували під час обстрілів наших військовослужбовців, які виконують бойові завдання неподалік Світлодарська та Попасної.

Крім того, з гранатометів різних систем, кулеметів та стрілецької зброї російсько-окупаційні війська відкривали вогонь в районах Луганського, Південного та Кримського.

Удвічі менше обстрілів — 7 — відбулося на Донецькому напрямку.

Активізувався противник увечері — близько 18-ї в районі населеного пункту Піски розпочався обстріл з великокаліберного кулемету, що тривав понад годину. За цей час на наших позиціях також розірвалася 1 міна 82-го калібру. Другий обстріл біля населеного пункту Піски, після 10-ї вечора, був менш тривалим, але не менш інтенсивним — окупанти вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

З настанням темряви також двічі російсько-окупаційні війська з міномету калібру 82 мм та ручних протитанкових гранатометів обстріляли опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил поблизу Павлополя.

Зі станкових протитанкових гранатометів ворог відкривав вогонь по позиціях наших військ неподалік Чермалика.

Оборонців Водяного противник 20 хвилин обстрілював з ручного протитанкового гранатомету та стрілецької зброї.

Крім того, обстріл такої ж тривалості, вже із кулемету великого калібру зафіксовано біля Пищевика.

Таким чином, загалом за минулу добу ворог здійснив 21 обстріл.

Жоден військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил внаслідок цих обстрілів не загинув і не був поранений.

Від початку поточної доби до 12.30 російсько-окупаційні війська відкривали вогонь 6 разів.

На Луганському напрямку з о пів на другу ночі ворог 15 хвилин з ручного протитанкового гранатомету та стрілецької зброї вів вогонь поблизу Хутора Вільного.

На Донецькому напрямку з початком доби противник з боку окупованої Саханки 45 хвилин обстрілював наші позиції неподалік Лебединського, використовуючи станкові протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

Також уночі двічі, спочатку з автоматичного гранатомету, а згодом з кулемету великого калібру російсько-окупаційні війська відкривали вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних біля Новотроїцького. Черговий, третій обстріл в районі цього населеного пункту, цього разу з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, розпочався близько 11-ї і тривав 25 хвилин. Відзначу, що усі 3 обстріли військовослужбовців Об’єднаних сил, які виконують бойові завдання поблизу Новотроїцького, окупанти здійснили з боку Докучаєвська.

Крім того, з 11.20 до 11.40 ворог вогнем зі стрілецької зброї провокував на відповідь наших захисників Опитного.

За наявною інформацією, упродовж поточної доби Об’єднані сили втрат не зазнали і продовжують надійно контролювати ситуацію на лінії зіткнення.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.