​Минулої доби противник прицільно обстріляв наші позиції 15 разів

З глибоким сумом повідомляємо про загибель одного військовослужбовця зі ОС. За життя нашого воїна боролися лікарі, проте отримане ним поранення було дуже важким



Виступ речника Міноборони щодо ситуації в районі проведення операції Об'єднаних сил.

Минулої доби противник прицільно обстрілював наші позиції загалом 15 разів, застосовуючи озброєння бойових машин піхоти, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а також двічі — заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 мм.

На превеликий жаль, маємо втрати серед наших захисників.

На Луганському напрямку порушень режиму тиші було 7.

Двічі біля Новотошківського, а також по одному разу в районах Луганського та Новолуганського лунали ворожі гранатомети, кулемети та стрілецька зброя.

Опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил поблизу Оріхового російсько-окупаційні війська з о пів на сьому вечора 50 хвилин обстрілювали з міномету калібру 82 мм, озброєння БМП, станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Близько 4-ї години дня противник з ручних протитанкових і підствольних гранатометів та стрілецької зброї відкривав вогонь неподалік населеного пункту Жолобок, а близько 7-ї вечора з ручних протитанкових гранатометів та кулеметів обстріляв наші позиції поблизу Майорська.

На Донецькому напрямку обліковано 8 обстрілів.

Військовослужбовців Збройних Сил України, які захищають підступи до населеного пункту Піски, російсько-окупаційні війська у другій половині дня два рази обстріляли з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. Обидва обстріли тривали понад годину, вогонь противник вів з боку Веселого.

Так само двічі, і також у другій половині дня, ворог зі станкових і ручних протитанкових, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї відкривав вогонь неподалік Кам’янки.

Позиції наших військ поблизу Новомихайлівки окупанти зранку обстрілювали з підствольних гранатометів і великокаліберних кулеметів, а біля Широкиного і Гнутового ввечері застосовували ручні протитанкові і автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Оборонцям Красногорівки після 21-ї години довелося відповідати на 15-хвилинний обстріл, який ворог здійснив з використанням кулеметів та стрілецької зброї.

З глибоким сумом змушений повідомити про загибель одного військовослужбовця зі складу Об’єднаних сил. За життя нашого воїна боролися лікарі, проте отримане ним внаслідок підступного ворожого обстрілу поранення було дуже важким, під час здійснення реанімаційних заходів військовослужбовець помер.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким і бойовим побратимам Героя.

Світла пам’ять!

Станом на 12.30 сьогодні, 15 листопада, російсько-окупаційні війська 4 рази відкривали вогонь на Луганському напрямку.

З 5-ї години ранку противник з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї 25 хвилин обстрілював опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил поблизу Новолуганського.

Міномет 82-го калібру, озброєння БМП, гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю окупанти після 6-ї ранку застосували в районі Новотошківського, обстріл тривав майже півтори години.

Крім того, з 8-ї ранку за півтори години зафіксовані ворожі обстріли із використанням великокаліберного кулемету, а згодом станкового протитанкового гранатомету позицій наших військ неподалік Майорська.

За наявною інформацією, упродовж поточної доби втрат в Об’єднаних силах немає.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє про активізацію інженерних робіт у районах розташування з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) ак зс рф.

Зокрема, зросла інтенсивність обладнання нових артилерійських вогневих позицій, у т. ч. на території низки приватних господарських угідь, поблизу житлових будівель, що викликає невдоволення місцевого населення.

При цьому особовий склад противника, залучений до виконання робіт, переконує місцевих мешканців, що облаштування нових інженерних споруд здійснюється нібито виключно для надання фотозвітів вищому командуванню. Також приховується інформація про створення поблизу населених пунктів мінно-вибухових загороджень.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.