​Учора російсько-окупаційні війська 13 разів порушили встановлений режим припинення вогню

Унаслідок бойових дій, що тривали минулої доби в районі проведення операції, один український військовослужбовець Об’єднаних сил зазнав бойового травмування



Виступ речника Міноборони щодо ситуації в районі проведення операції Об'єднаних сил.

15 листопада російсько-окупаційні війська 13 разів порушили встановлений режим припинення вогню. Протягом минулої доби Збройні формування російської федерації використовували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 та 120 мм.

Загалом за минулу добу окупанти випустили 18 мін 82 та 5 мін 120 калібру в бік українських захисників. Крім того, противник обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил з озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Зокрема, на Луганському напрямку було зафіксовано 7 фактів відкриття вогню з боку російсько-окупаційних військ.

Окупанти здійснили обстріл наших позицій поблизу Новотошківського та двічі в районі Новолуганського, при цьому застосувавши заборонені 82 мм міномети та інше піхотне озброєння.

Зранку противник також двічі обстріляв позиції поблизу Майорська зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Удень окупанти влаштували вогневу провокацію із застосуванням станкового протитанкового гранатомету неподалік Луганського, а вже надвечір, використовуючи аналогічну зброю, ворог вів вогонь по оборонцях Хутора Вільний.

На Донецькому напрямку зафіксовано 6 обстрілів.

Зокрема, неподалік Зайцевого російсько-окупаційні війська двічі відкривали вогонь з боку н.п Ужівка, при цьому використовуючи заборонені міномети 120 калібру, а також піхотне озброєння.

У районах н.п. Березове і Лебединське ворог застосовував автоматичні гранатомети та стрілецьку зброю.

Також з гранатометів різних систем та стрілецької зброї противник обстрілював оборонні позиції підрозділів Об’єднаних сил в районі Черненко, а в поблизу Новогнатівки окупанти застосували великокаліберні кулемети.

Унаслідок бойових дій, що тривали минулої доби в районі проведення операції, один український військовослужбовець Об’єднаних сил зазнав бойового травмування.

Від початку поточної доби і станом на 12.00 сьогодні, 16 листопада, російсько-окупаційні війська порушили режим тиші тричі. Противник застосовував 82 мм міномети, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

Так, від самого ранку противник вів вогонь з гранатометів та стрілецької зброї по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил біля Новолуганського та Майорська, що на Луганському напрямку.

На Донецькому напрямку збройні формування російської федерації обстріляли позиції українських сил поблизу Старогнатівки, при цьому застосувавши заборонені міномети 82-го калібру та стрілецьку зброю.

Станом на зараз ситуація стабільна та цілком контрольована українськими захисниками. Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил упродовж поточної доби немає.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.