​Учора по всій ліній бойового зіткнення зафіксовано 8 прицільних обстрілів з боку противника

Учора жоден український військовий не загинув і не дістав поранення. Підрозділи Об’єднаних сил відкривали вогонь у відповідь двічі, без застосування заборонених калібрів



Виступ речника Міноборони щодо ситуації в районі проведення операції Об'єднаних сил.

Кількість обстрілів, вчинених російсько-окупаційними військами проти підрозділів Об’єднаних сил залишилася на тому ж рівні, що і позаминулої доби. Всього вчора по всій ліній бойового зіткнення зафіксовано 8 прицільних обстрілів з боку противника, в одному випадку ворог застосував міномет 82-го калібру.

Так, тричі упродовж вчорашньої доби російсько-окупаційні війська відкривали вогонь на Луганському напрямку. Обстріли противником велися з гранатометів та стрілецької зброї. Усі три випадки порушення режиму тиші сталися в районі с. Південне зі сторони Шахти Гагаріна.

Вогонь у відповідь наші захисники не відкривали.

Донецький напрямок. Там за добу зафіксовано п’ять ворожих вогневих провокацій, в одному випадку російсько-окупаційні війська використали мінометну систему забороненого калібру.

Сталося це вчора о 15.05 поблизу н.п. Піски. Противник випустив одну міну 82-го калібру зі сторони «Вольво Центра» та вів вогонь зі станкових протитанкових, автоматичних і ручних гранатометів, а також стрілецької зброї. У відповідь військовослужбовці Об’єднаних сил відкрили вогонь на ураження з піхотної зброї.

Іншими місцями, де противник підступно обстрілював позиції українських захисників були Водяне та Верхньоторецьке. У згаданих випадках окупанти вели вогонь переважно з автоматичних гранатометів АГС, а також зі стрілецької зброї, включно з кулеметами великих калібрів. Ворожі обстріли фіксувалися з напрямку н.п. Михайлівка та Пікузи.

Загалом минулої доби по всій лінії бойового протистояння зафіксовано 8 випадків порушення режиму припинення вогню з боку окупантів, усі обстріли визначені як прицільні. Підрозділи Об’єднаних сил відкривали вогонь у відповідь двічі, без застосування заборонених калібрів.

Учора внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув і не дістав поранення.

Від початку поточної доби, станом на 14.00 сьогодні, 24 листопада, в районі відсічі та стримування російської агресії у Донецькій та Луганській областях зафіксовано дві ворожі збройні провокації.

Так, близько першої години ночі ворог обстріляв з кулеметів укріплення підрозділів Об’єднаних сил неподалік с. Тарамчук. Обстріл вівся з напрямку н.п. Оленівка.

У відповідь наші оборонці застосували аналогічну зброю.

Удруге російсько-окупаційні війська порушили режим тиші біля с. Водяне, витративши сім мінометних боєприпасів калібру 82 мм. Обстріл зафіксовано о пів на дванадцяту дня зі сторони Ужівки. Вогонь у відповідь військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил не відкривали.

Станом на цю мить ситуація повністю контрольована українськими підрозділами зі складу Об’єднаних сил, втрат у лавах наших бійців від початку цієї доби немає.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.