​Учора російсько-окупаційні війська 8 разів обстріляли позиції наших захисників

Втрат серед наших героїв немає. Як повідомляв вчора Штаб ООС, минула доба відзначилася цинічним обстрілом російсько-окупаційних військ по н.п. Донецької області



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстрілів російсько-окупаційними військами позицій Об’єднаних сил в районі в районі відсічі та стримування збройної агресії рф на сході нашої держави та інші важливі новини.

1. Протягом 25 листопада з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 8 прицільних обстрілів позицій Об’єднаних сил. Окрім цього, збройні формування рф та її найманці в порушення усіх моральних норм застосували зброю по цивільному населенню міста Мар’їнка Донецької області, внаслідок чого поранили місцеву мешканку.

2. Учора наші Українські герої двічі перебували під ворожими мінометними обстрілами.

О 15.40 з напрямку від окупованого села Пришиб Луганської області противник протягом 25 хвилин випустив по наших оборонцях Кримського 13 мін калібру 82 мм та вів щільний вогонь з ручних протитанкових та підствольних гранатометів, а також стрілецького озброєння.

Після цього, з 16.20 з напрямку від села Логвінове окупанти випустили декілька мін 82-го калібру по нашим захисникам смт Луганське. Також ворог вів тут вогонь з СПГ та великокаліберних кулеметів.

Окрім цього, переважно у другій половині минулої доби російсько-окупаційні війська застосовували по нашим героям-захисникам гранатомети різних систем та стрілецьке озброєння в районах н.п. Мар’їнка, Луганське, Новолуганське, Троїцьке, Зайцеве та Старогнатівка.

Підрозділи Об’єднаних сил вели адекватні оборонні дії. Неухильно дотримуючись Мінських угод щодо заборони застосування важкого озброєння на лінії бойового зіткнення, наші воїни декілька разів придушували ворожу збройну активність черговими вогневими засобами.

Втрат серед наших героїв немає.

3. Проте, на превеликий жаль, є постраждала серед цивільного населення. Як повідомляв вчора Штаб ООС, минула доба відзначилася цинічним обстрілом російсько-окупаційних військ по н.п. Донецької області.

Близько 12.00, у місті Мар’їнка, в результаті вогню збройних формувань рф зі стрілецької зброї, отримала поранення місцева мешканка.

Пані Юлія пересувалась містом зі своєю маленькою донькою. Внаслідок пострілів російсько-окупаційних військ, жінка отримала вогнепальне кульове поранення грудної клітини зліва та лівого плеча. Необхідну первинну медичну допомогу пораненій було надано воїнами Об’єднаних сил. Її доставлено до лікарні міста Курахове. За оцінками медиків, стан пораненої стабільний.

4. Від початку поточної доби станом на 12.00, російсько-окупаційні війська здійснили вже 5 прицільних обстрілів позицій наших мужніх захисників, в тому числі один раз застосовуючи міномети.

Зокрема, після 08.00 ранку, протягом 40 хвилин з напрямку від смт Донецький окупанти випустили 13 мін калібру 82 мм та вели вогонь зі станкових та ручних протитанкових гранатометів по нашим захисникам Кримського. Наші воїни вели адекватні оборонні дії черговими вогневими засобами.

Окрім цього, з 06.40 до 09.50 ворог тричі вів вогонь по позиціях наших воїнів поблизу населеного пункту Старогнатівка. З напрямку від Петрівського російсько-окупаційні війська застосовували автоматичні станкові гранатомети та великокаліберні кулемети. За повідомленням Української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), зазначений населений пункт Петрівське знаходиться у безпосередній близькості до ділянки розведення № 3 (Богданівка).

Підрозділи Об’єднаних сил вогонь у відповідь тут не відкривали.

Також після 07.25 у ворожих прицілах опинилися наші захисники Широкиного. З напрямку від Саханки окупанти протягом півгодини вели прицільні обстріли з СПГ та стрілецького озброєння.

За наявною інформацією, бойових втрат серед наших мужніх воїнів внаслідок ворожого вогню немає.

5. За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російських окупаційних військ продовжує заходи з облаштування додаткових вогневих позицій для мінометів та артилерії, у т. ч. поблизу районів відведення сил і засобів.

Крім того, на передову противником завозяться нові партії боєприпасів, які у більшості випадків зберігаються з порушеннями заходів безпеки. Так, 23 листопада ц.р. внаслідок порушення російськими найманцями пожежної безпеки стався вибух боєприпасів у 3 окремій мотострілецькій бригаді 1 АК (Донецьк) зс рф. Командування противника намагається приховати причини і наслідки цієї події. Водночас російські пропагандисти скористалися зазначеним випадком для зйомок фейкового відео матеріалу про нібито обстріл з боку Об’єднаних сил для звинувачення наших воїнів у порушенні режиму припинення вогню.

6. Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних та провокаційних дій з боку російсько-окупаційних військ в районі відсічі та стримування збройної агресії рф на сході України.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.