​Минулої доби ворог 12 разів обстріляв позиції наших захисників

Упродовж минулої доби внаслідок обстрілів російських окупантів жодний військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил не загинув і не був поранений



Виступ речника Міноборони щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Активність російсько-окупаційних військ на лінії зіткнення, порівняно з попередньою добою, зросла. Противник на третину, до 12, збільшив кількість обстрілів наших позицій, при цьому застосовував озброєння бойових машин піхоти, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а також 4 рази — заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 мм.

На Луганському напрямку порушень режиму тиші було 5.

Неподалік Луганського та двічі біля Кримського окупанти відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Також з мінометів 82-го калібру, озброєння БМП, ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї ворог з 18.35 до 20.10 з боку Голубівського обстрілював опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил, обладнані поблизу Новотошківського.

Близько 9-ї вечора зі станкових протитанкових гранатометів російсько-окупаційні війська вели вогонь по наших позиціях в районі Троїцького.

7 обстрілів обліковано на Донецькому напрямку.

Більше половини з них — чотири — противник здійснив неподалік Старогнатівки, застосовуючи автоматичні гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

Двічі, зранку та увечері, окупанти з боку Саханки зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання біля Широкиного.

З о пів на сьому вечора поблизу Березового ворог 20 хвилин вів вогонь з підствольних гранатометів та стрілецької зброї.

Упродовж минулої доби внаслідок ворожих обстрілів жодний військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил не загинув і не був поранений.

Від початку поточної доби станом на 12.30 противник з ручних протитанкових, автоматичних станкових і підствольних гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї двічі обстріляв позиції підрозділів Об’єднаних сил біля Мар’їнки, що на Донецькому напрямку.

Вогонь окупанти відкривали у період з 9.00 до 10.30.

За наявною інформацією, втрат з нашого боку немає.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє про активізацію командуванням російсько-окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях агітації населення щодо проходження військової служби у 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) ак зс рф.

Для підвищення ефективності рекрутингової діяльності окупанти збільшили обсяги розповсюдження відповідної пропаганди з використанням телебачення, радіо, соціальних мереж та наочної агітації. При цьому окупаційними адміністраціями застосовуються приховані заходи з обмеження виїзду призовного контингенту до рф для працевлаштування.

Водночас ресурс та якісні характеристики потенційних місцевих призовників продовжують знижуватись, що змушує командування зс рф комплектувати підрозділи російсько-окупаційних військ найманцями — громадянами рф, до вербування яких на території росії активно залучаються т. зв. «патріотичні» громадські організації.

Крім того, кадровий некомплект планується компенсувати за рахунок введення на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях обов’язкової «строкової військової служби».


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.