​Учора ворог тричі порушив режим припинення вогню

Воїни Об’єднаних сил вели адекватні оборонні дії, застосовуючи стрілецьке озброєння. Бойових втрат серед наших героїв, внаслідок прицільних ворожих обстрілів, немає



Щоденне зведення Міноборони щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил.

На початку зведення хочемо висловити слова щирої вдячності та шани нашим Українським волонтерам. Усім тим, чия активна громадянська позиція та небайдужість під час російської гібридної агресії допомогла врятувати Україну, сприяла народженню нових сучасних Збройних Сил.

Ви – наші супер-герої, яким під силу неможливе.

Щиро дякуємо усім справжнім волонтерам за душевну теплоту, моральну стійкість та постійну підтримку армії.

Щодо інформації з району відсічі та стримування збройної агресії рф на сході України.

1. Протягом доби, що минула, 4 грудня, російсько-окупаційні війська не припиняли обстріли позицій Українських захисників. Вчора ворог тричі порушив режим припинення вогню, застосовуючи гранатомети різних систем та стрілецьке озброєння.

Одразу з опівночі окупанти вели вогонь від Доломітного по нашим оборонцям Новолуганського. Пізніше ворог продовжив тут обстріл з 16.20.

Також вночі, близько 01.00 російсько-окупаційні війська вели вогонь від села Безіменне по нашим захисниках Широкиного.

Воїни Об’єднаних сил вели адекватні оборонні дії, застосовуючи стрілецьке озброєння.

Бойових втрат серед наших героїв, внаслідок прицільних ворожих обстрілів, немає.

2. Від початку поточної доби зафіксовано 3 прицільні обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

Зокрема, ворог вчергове порушив Мінські угоди. З 07.25 з напрямку від Саханки окупанти протягом 20 хвилин випустили 10 мін калібру 82 мм по нашим захисникам Широкиного.

З 08.20 противник вів вогонь з протитанкових та автоматичних станкових гранатометів та стрілецького озброєння по позиціям наших воїнів в районі н.п. Новолуганське.

З 11.15 окупанти цілили по позиціях наших захисників поблизу н.п. Луганське. Тут ворог вів вогонь з СПГ та великокаліберних кулеметів.

Наші герої декілька разів адекватно придушували ворожу збройну активність із легкого піхотного озброєння.

Втрат від початку поточної доби серед наших героїв-захисників, за наявною інформацією, немає.

3. За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, наприкінці листопада ц.р. російське командування, під приводом позачергової ротації, відкликало з відрядження ряд офіцерів зс рф, які виконували обов’язки посадових осіб в органах управління (штабах) з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) ак.

Однак, за інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, справжньою причиною відправлення зазначених осіб до рф є проведення розслідувань за фактами зловживання вищим офіцерським складом службовим становищем, їх причетності до розкрадання зброї, військової техніки та матеріально-технічних засобів.

Зокрема, протягом минулого місяця російськими контрольно-ревізійними комісіями під час перевірки з’єднань і частин 1 та 2 ак виявлені факти нестачі боєприпасів та сотень одиниць стрілецької зброї, необґрунтованого списання пально-мастильних матеріалів та матеріальних засобів.

4. Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних ворожих дій в районі відсічі та стримування збройної агресії рф на сході нашої держави.

Слава захисникам України! Слава Українським волонтерам!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.