​Минулої доби ворог 4 рази обстріляв позиції наших захисників

Учора тривали бойові дії низької інтенсивності. Доброю новиною є те, що за минулу добу підрозділи зі складу Об’єднаних сил бойових втрат не понесли



Щоденне зведення Міноборони щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Як і у попередні дні, вчора в районі проведення операції Об’єднаних сил тривали бойові дії низької інтенсивності. Загалом за вчорашній день в штабі операції нарахували чотири вогневі провокації з боку російсько-окупаційних військ. При цьому противник не застосовував зброю крупних калібрів, обмежившись збройними провокаціями з використанням піхотних засобів.

Доброю новиною є те, що за минулу добу підрозділи зі складу Об’єднаних сил бойових втрат не понесли.

Луганський напрямок. Двічі упродовж доби противник турбував наших захисників, ведучи вогонь з підствольних гранатометів та стрілецької зброї, включно з кулеметами крупних калібрів. Ці випадки зафіксовано поблизу н.п. Оріхове і Новолуганське, о пів на восьму ранку та о 22.45 відповідно. Зазначені ворожі обстріли були прицільними, однак у цілому суттєвої загрози нашим оборонцям не несли. Відтак, військовослужбовці Збройних Сил України утрималися від відкриття вогню у відповідь.

Донецький напрямок. У смузі відповідальності цього оперативно-тактичного угруповання вчора також зафіксовано два випадки, коли противник, не дотримуючись режиму тиші, вів вогонь у бік наших опорних пунктів.

Так, о 07.15 ранку російсько-окупаційні війська зі сторони Докучаєвська відкрили вогонь з гранатометів та стрілецької зброї в напрямку оборонних укріплень наших військ поблизу Новотроїцького.

Вже надвечір, а саме о 18.15, з напрямку с. Стила противник здійснив кілька пострілів зі станкового протитанкового гранатомета в бік позицій наших підрозділів біля Миколаївки.

Загалом упродовж минулої доби російсько-окупаційні війська порушили режим перемир’я чотири рази, без застосування зброї заборонених калібрів.

Внаслідок бойових дій, що тривали минулої доби, жоден український захисник не загинув і не дістав поранень.

Щодо обстановки на лінії зіткнення станом на цю мить, сьогодні, 03 січня.

Від початку поточної доби, станом на 12.00 дня зафіксовано одну ворожу провокацію, яку противник здійснив близько четвертої ранку на підступах до с. Новолуганське. Так, з напрямку н.п. Доломітне окупанти відкрили прицільний вогонь з гранатометів АГС, кулеметів крупного калібру та стрілецької зброї. Обстріл тривав загалом близько півгодини. Наші захисники вогонь у відповідь не відкривали.

Станом на зараз ситуація залишається стабільною та повністю контрольованою українськими підрозділами. Бойових втрат у лавах Збройних Сил України від початку поточної доби немає.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російсько-окупаційних військ імітує дотримання «режиму тиші» у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк), 2 (Луганськ) АК, створивши так звані «групи контролю».

Разом з тим, у підрозділах противника почастішали випадки відкриття вогню по своїх позиціях, (т.зв. «дружнього вогню») зокрема у смузі відповідальності «11-го окремого мотострілецького полку», 1-ї окремої мотострілецької бригади та 4 окремої мотострілецької бригади. Відкриття «дружнього вогню» противником стало можливим через незадовільну організацію взаємодії між підрозділами окупантів та надмірне вживання спиртних напоїв особовим складом. При цьому, згаданими «групами контролю» такі випадки обліковуються як обстріли з боку Об’єднаних сил. Тим самим, противник намагається виправдати обстріли, які сам же веде начебто у відповідь на порушення режиму тиші з боку підрозділів Об’єднаних сил.

Наразі це вся інформація.

Слава захисникам України! Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.