​Минулої доби противник 6 разів обстріляв позиції наших захисників

Учора противник вдався до застосування мінометів калібру не тільки 82, а й 120 мм. Унаслідок обстрілів російсько-окупаційних військ втрат серед наших захисників не було



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Кількість прицільних обстрілів ворогом наших оборонних позицій на лінії зіткнення зросла до 6. Також варто зауважити, що противник вдався до застосування мінометів калібру не тільки 82, а й 120 мм.

Усі факти використання російсько-окупаційними військами забороненого озброєння обліковані на Луганському напрямку.

Так, з 13-ї години окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів, а також випустили 20 мін зі 120-мм мінометів і 10 мін з мінометів калібру 82 мм по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил біля Оріхового.

Після 15-ї, вже на наших позиціях поблизу Новотошківського, розірвалися по 3 міни 120-го та 82-го калібру.

До обіду ворожі станкові протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети лунали в районах Зайцевого та Луганського.

А неподалік Новолуганського противник відкривав вогонь з о пів на п’яту вечора, застосовуючи ручні протитанкові гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

На Донецькому напрямку окупанти у вечірній час вогнем зі стрілецької зброї провокували військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання поруч з Василівкою.

За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів втрат серед наших захисників не було.

Щодо обстановки від початку поточної доби до 12.30.

Після 10-ї ранку російсько-окупаційні війська двічі відкривали вогонь на Луганському напрямку.

Так, зі станкових протитанкових гранатометів противник упродовж 20 хвилин обстрілював опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил поблизу Луганського.

А по наших позиціях обладнаних біля Оріхового окупанти випустили 18 мін 120-го калібру та вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

В останньому випадку, зважаючи на тривалість і потужність обстрілу, українські воїни були змушені придушити ворожу активність вогнем зі штатного піхотного озброєння.

За наявною інформацією, втрат внаслідок обстрілів з нашого боку немає.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє про чергові спроби командування російсько-окупаційних військ дискредитувати Збройні Сили України.

Зокрема, 10 січня артилерійський підрозділ дислокованої в Алчевську 4 окремої мотострілецької бригади 2 АК здійснив провокаційний обстріл позицій Об’єднаних сил. При цьому окупанти влучили у район житлових будинків н.п. Голубівка на тимчасово окупованій території у Луганській області, внаслідок чого поранень, у т.ч. важких, зазнали цивільні особи.

Аби приховати свої злочинні дії та перекласти відповідальність за обстріл на підрозділи Об’єднаних сил, противник вкотре вдався до розповсюдження фейкової інформації через місцеві та російські ЗМІ.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.