​Учора наші мужні герої-захисники 11 разів перебували під щільним ворожим вогнем

На превеликий жаль, минулої доби, внаслідок активних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ, один наш герой, 1995 р.н. отримав поранення, не сумісне з життям



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

1. Російсько-окупаційні війська, свідомо ігноруючи Мінські угоди, продовжують застосовувати на лінії бойового зіткнення артилерію та міномети, також окупанти використовують безпілотні літальні апарати для скиду гранатометних пострілів та ведуть снайперський вогонь.

Загалом учора наші мужні герої-захисники 11 разів перебували під ворожим щільним вогнем в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході нашої держави.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» Об’єднаних сил російсько-окупаційні війська усі чотири рази вели активні обстріли з важкого озброєння.

2 міни 82-го калібру окупанти випустили по нашим оборонцям Світлодарська. Обстріл стався з напрямку від н.п. Лозове близько 02.00 ночі.

Тричі вдень від н.п. Голубівка російсько-окупаційні війська вели обстріли з мінометів 120-го калібру, а також застосували 152-мм артилерію. Під ворожим вогнем опинилися наші захисники н.п. Оріхове, а також оборонці Новотошківського. Противник здійснив 6 пострілів з артилерії та випустив понад 40 мін 120-го калібру.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» Об’єднаних сил окупанти здійснили вчора 7 прицільних обстрілів.

Удень російсько-окупаційні війська двічі застосовували від н.п. Соснівське безпілотні літальні апарати та скинули 6 гранатометних пострілів ВОГ-17 калібру 30 мм по позиціям наших захисників Павлополя.

Від селища Каштанове після 15.00 зафіксовано ведення вогню ворожимиснайперами по нашим захисникам Авдіївки.

Окрім цього, окупанти вели прицільні обстріли з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння поблизу н.п. Піски, Василівка, Широкине та Невельське.

Підрозділи Об’єднаних сил, неухильно дотримуючись Мінських угод, вели адекватний вогонь у відповідь, застосовуючи піхотне озброєння.

На превеликий жаль, минулої доби, внаслідок активних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ, один наш герой, 1995 р.н. отримав поранення не сумісне з життям.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого захисника, а також його бойовим побратимам! Вічна пам’ять!

2. Сьогодні, 16 січня, станом на 12.00 російсько-окупаційні війська здійснили 5 прицільних обстрілів наших позицій.

Одразу з опівночі окупанти розпочали бойові дії в районі Травневого. Від Доломітного ворог вів вогонь з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння.

З 07.00 протягом півгодини з напрямку від Голубівського окупанти випустили 10 мін калібру 82 мм по нашим оборонцям Новотошківського.

Окрім цього, в районі Новотроїцького та двічі по захисникам Луганського ворог вів щільний вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Захисники України придушували ворожу збройну активність черговими вогневими засобами.

За наявною інформацією, бойових втрат, внаслідок прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ серед наших героїв немає.

3. За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російське окупаційне командування з початку ц.р. активізувало призовну кампанію на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях. До агітаційних заходів залучені усі місцеві медіа ресурси (телебачення, періодичні друковані видання, соціальні мережі тощо). Російські пропагандисти для мотивації чоловіків призовного віку проходити військову службу у складі з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК обіцяють їм нібито високе фінансове забезпечення. При цьому, замовчується посилення вимог до особового складу у підрозділах окупантів і введення нових видів покарань, у т.ч. суттєвого зниження розмірів щомісячних грошових виплат за найменші порушення.

Разом з тим, попри агітацію окупантів, більшість потенційних призовників намагаються уникнути призову і виїхати для пошуку роботи за межі тимчасово окупованої території.

4. Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних ворожих дій в районі відсічі та стримування збройної агресії рф на сході нашої держави.

5. Сьогодні, 16 січня, в Україні відзначають День пам’яті «кіборгів», які героїчно захищали Міжнародний аеропорт «Донецьк» з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року.

Протягом 242 днів пекла з неймовірною стійкістю, відвагою та незламністю українські військовослужбовці, добровольці, медики та волонтери тримали оборону ДАПу.

«Кіборгами» нескорених українців назвав сам ворог. За весь час оборони Донецького аеропорту загинуло понад 100 українських військових, близько 440 зазнали поранень. Багатьох із них відзначено державними нагородами, деяких, на жаль, посмертно.

Вшануйте пам’ять наших героїв-захисників! Вони витримали – не витримав бетон!

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.