​Учора збройні формування російської федерації десять разів порушували режим припинення вогню

Минулої доби, внаслідок прицільних ворожих обстрілів, поранення, несумісне з життям, отримав один український військовий. Ще одного захисника було поранено



Щоденне зведення щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил за минулу добу та станом на сьогодні, 21 січня.

20 січня ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєвих змін не зазнали в порівнянні з минулою добою. Російські окупаційні війська продовжували використовувати міномети калібру 120 мм, які відповідно до Мінських домовленостей мають бути відведені від лінії зіткнення. Окупаційні війська також вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил з гранатометів різних, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. На жаль, є бойові втрати.

Загалом, збройні формування російської федерації десять разів порушували режим припинення вогню.

П’ять обстрілів зафіксовано на Луганському напрямку.

Тричі окупаційні війська вели вогонь з заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і легкого піхотного озброєння по українським позиціям в районі Оріхового. Противник випустив 17 мін 120 калібру по цьому напрямку.

Крім того, з гранатометів різних систем та стрілецької зброї противник обстрілював позиції Об’єднаних сил поблизу Травневого та Луганського.

На Донецькому напрямку з гранатометів різних систем великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї окупаційні війська п’ять разів відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних сил в районах населених пунктів Павлопіль, Мар’їнка, Опитне, Водяне та Новотроїцьке.

Українські захисники вели адекватний вогонь у відповідь, використовуючи чергові вогневі засоби та неухильно дотримуючись Мінських домовленостей.

Минулої доби, внаслідок прицільних ворожих обстрілів, поранення, несумісне з життям, отримав 1 український військовий.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого захисника, а також його бойовим побратимам!

Ще одного захисника з пораненням було доставлено до військово-медичного закладу.

Від початку поточної доби станом на 12.00, було зафіксовано один випадок порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань російської федерації на Донецькому напрямку.

З 11.45 по 12.10 зі стрілецької зброї з напрямку н.п. Старомихайлівка противник обстріляв позиції українських захисників неподалік Красногорівки.

Бойових втрат з боку наших сил внаслідок обстрілу противника немає.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російські окупаційні війська продовжують удосконалювати інженерне обладнання своїх позицій вздовж лінії зіткнення та вглиб тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях. При цьому, противник використовує протитанкові і протипіхотні міни, у т.ч. заборонені міжнародними конвенціями, та саморобні вибухові пристрої. Зазначені дії окупантів погіршують безпекову ситуацію та посилюють загрозу життю цивільного населення.

Так, 18 січня ц.р. цивільна особа зазнала тяжких поранень внаслідок підриву на мінному полі, встановленому без попереджувальних позначок на місцевості саперами 2 окремої мотострілецької бригади 2 (Луганськ) АК.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.